Dramele familiei Kennedy: Exuberanta Kick, sora uitată a lui JFK, văduvă de la 24 de ani, și-a pierdut viața într-un tragic accident de avion patru ani mai târziu

Kathleen Agnes Cavendish, Marchiză de Hartington, s-a născut în Brookline, Massachusetts, pe 20 februarie 1920, fiind fiica lui Joseph P. Kennedy Senior și a Rosei Kennedy și sora viitorului președinte american John F. Kennedy. Fetița a fost poreclită în copilărie “Kick” datorită firii ei impulsive.

Kathleen a fost educată la Riverdale Country School din Bronx, New York și a participat deseori la slujbele bisericii Noroton din Connecticut. Fetele Kennedy nu au fost crescute cu ambiții politice ca frații lor, dar li s-au oferit multe oportunități datorită puterii financiare și politice a tatălui lor.

În adolescență Kick a fost sportivă, juca fotbal cu frații ei, era veselă și plină de viață, iar felul ei de a fi a atras mulți pretendenți, unii dintre ei fiind cei mai apropiați prieteni ai fratelui ei, JFK.

Când tatăl său a primit funcția de ambasador al Statelor Unite la Londra, Kathleen a fost înscrisă la Queen’s College și și-a făcut rapid un cerc larg de prieteni în înalta societate britanică. În această perioadă s-a întâlnit cu David Rockefeller și a fost declarată “debutanta anului 1938” de către presa engleză.

După invazia germană în Polonia și izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial în septembrie 1939, întreaga familie Kennedy, cu excepția lui Joseph și a fiicei Rosemary, care avea grave afecțiuni psihice, s-a întors în Statele Unite. Kathleen, care era foarte atașată de Anglia și de prietenii pe care și-i făcuse în cei doi ani petrecuți aici, le-a cerut părinților ei să o lase să rămână la Londra, dar solicitatea i-a fost refuzată și s-a întors acasă la începutul toamnei anului 1939.

blankDupă ce a revenit în America, tânăra a urmat o perioadă Școala Finch și apoi cursurile Colegiului Comercial din Florida. În plus, a început să facă muncă voluntară pentru Crucea Roșie Americană. În 1941, ea a decis să părăsească școala și a început să lucreze pentru Frank Waldrop, editorul executiv al Washington Times-Herald, iar mai târziu a devenit critic de teatru și film la această publicație.

În 1943, căutând o formă de a se întoarce în Anglia, Kathleen a decis să lucreze într-un centru pentru militari înființat de Crucea Roșie. A plecat în Anglia și a început o relație cu politicianul William Cavendish, Marchiz de Hartington, fiul cel mare și moștenitorul celui de-al 10-lea Duce de Devonshire pe care îl cunoscuse în perioada în care întreaga ei familie se afla în regat, înainte de începerea războiului.blank

În ciuda opoziției fățișe a mamei ei, tânăra s-a căsătorit cu William pe 6 mai 1944, într-o ceremonie civilă la care a participat fratele ei mai mare, Joseph P. Kennedy Jr., acesta fiind singurul membru al familiei care a venit la nuntă. John F Kennedy era în spital din cauza unei răni, iar fratele mai mic, Robert F. Kennedy, își făcea serviciul militar.

blankKathleen, devenită Marchiză de Hartington, și soțul ei au stat cinci săptămâni în Anglia, apoi el a fost trimis să lupte în Franța. La patru luni după căsătorie marchizul Hartington a fost ucis de un lunetist în timpul unei confruntări cu armata germană pe teritoriul Belgiei. La dorința familiei sale, tânărul a fost îngropat aproape de locul unde murise.

După încheierea rîzboiului, Kick, rămasă văduvă la 24 de ani, devenise foarte populară în societatea înaltă de la Londra, era admirată pentru firea veselă și inteligența ei și în curând Lady Hartington a început o relație cu Peter Wentworth-Fitzwilliam, al 8-lea Conte Fitzwilliam, care era în proces de divorț cu soția sa, care era alcoolică.blank

Din nou Rose Kennedy, mama fetei, și-a exprimat deschis dezaprobarea când a auzit ce planuri are fiica ei în Europa și a avertizat-o pe Kathleen că va fi renegată de familie și i se vor tăia toate resursele financiare dacă se va căsători cu Lordul Fitzwilliam.

În mai 1948, Kathleen a aflat că tatăl ei va călători la Paris. În încercarea de a obține consimțământul lui pentru planurile viitoare de căsătorie cu Fitzwilliam, tânăra a decis să zboare de la Londra la Paris pentru a se întâlni cu tatăl ei și pentru a-l convinge să o susțină în fața mamei.

blankDupă aceea, pe 13 mai 1948, Lady Hartington și Lord Fitzwilliam au plecat de la Paris spre Riviera Franceză la bordul unui monoplan pentru a-și petrece o mică vacanță. Avionul lor a decolat la ora 3 și jumătate după-amiaza, dar după aproximativ o oră de zbor, contactul radio s-a pierdut. Cei patru ocupanți ai avionului au trecut timp de douăzeci de minute prin turbulențe severe. Din cauza schimbării bruște de direcție unablank dintre aripile avionului s-a rupt, cele două motoare au cedat și, în cele din urmă, avionul s-a prăbușit într-o râpă lângă Saint-Bauzile, în zona Ardèche. Toți cei patru ocupanți ai avionului, Lady Hartington, Peter Wentworth-Fitzwilliam, pilotul Peter Townshend și secundul Arthur Freeman au murit pe loc.

Tatăl lui Kick a fost singurul membru al familiei care a participat la înmormântare. Rose Kennedy a refuzat să participe la funeraliile fiicei sale și a spus mai târziu că moartea lui Kathleen a fost pedeapsa pe care i-a dat-o Dumnezeu.

Galerie foto:

Alte articole

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *