AcasăMonarhieMari Ducese și PrințeseKate, Ducesa de Cambridge, o prințesă modernă

Kate, Ducesa de Cambridge, o prințesă modernă

Catherine Middleton s-a născut pe 9 ianuarie 1982 la spitalul Royal Berkshire, fiind prima fiică a lui Carole, o fostă stewardeză, și a lui Michael Francis Middleton, care lucra ca dispecer aerian la British Airways.

Prinșesa Kate mai are doi frați, Pippa și James, și a studiat la colegiul Marlborough, apoi a urmat Universitatea St Andrews, unde l-a întâlnit pe Prințul William, obținând în 2005 un master în Istoria Artei.

Pe 16 noiembrie 2010, Casa Clarence a anunțat că Prințul William și Kate Middleton intenționează să se căsătorească în 2011, după ce cuplul se logodise în octombrie 2010, în timpul unei vacanțe în Kenya.

Nunta a avut loc la Westminster Abbey pe 29 aprilie 2011, ceremonia, care a început la ora 11:00, fiind urmărită în direct de milioane de oameni pe tot parcursul desfășurării ei. Mirele l-a avut cavaler de onoare pe fratele său, Prințul Henry de Wales, iar mireasa a avut-o ca domnișoară de onoare pe sora ei mai mică, Pippa și a fost însoțită de patru micuțe ajutoare de mireasă: Lady Louise Windsor, fiica de șapte ani a Contelui și Contesei de Wessex, Margarita Armstrong-Jones, fiica de opt ani a Vicontelui și Vicontesei Linley, Grace van Cutsem, fiica de trei ani a unui prieten al cuplului Hugh van Cutsem și Eliza Lopes, nepoata de trei ani a Ducesei de Cornwall.

Ceremonia a fost oficiată de John Robert Hall, decanul de la Westminster, împreună cu Rowan Williams, arhiepiscopul de Canterbury și Richard Chartres, episcopul Londrei, iar după terminarea slujbei religioase, mirii s-au întors pe la Palatul Buckingham într-o trăsură deschisă.

Prințul William și soția sa, alături de părinții lor, de regina Elisabeta a II-a și de prințul Philip, dar și de fratele prințului William, prințul Harry, și de sora miresei, Pippa, au ieșit în balconul Palatului Buckingham pentru a saluta publicul și sărutându-se în ovațiile oamenilor adunați în fața reședinței regale.

Rochia de mireasă a lui Kate a fost creată de Sarah Burton, de la celebra casă de modă Alexander McQueen, și a fost realizată din satin, având aplicații de dantelă pe corset și pe fustă. Pentru realizarea manual a corsetulului din dantelă a fost folosită o veche tehnică irlandeză, iar aplicațiile au fost un trandafir, care simbolizează Anglia, un ciulin, care simbolizează Scoția, o narcisă, simbolul Țării Galilor și un trifoi, pentru a reprezenta Irlanda.

Voalul purtat de prințesa Kate a fost realizat din tul și a avut o broderie florală cusută manual, fiind fixat de o tiară realizată de Casa Cartier în 1936, care i-a fost împrumutată prințesei de regina Elisabeta a II-a. Cerceii miresei au fost realizați din diamante special pentru această ocazie de Casa Robinson Pelham și au fost un dar de la părinții ei în ziua nunții, iar pantofii din satin ivoriu cu broderii din mătase cusute manual au fost creați tot de echipa de designeri de la Alexander McQueen. Prințul a purtat în ziua nunții uniforma regimentului de gardă irlandez cu tunică roșie, butoni aurii, caschetă neagră și mănuși albe.

Un an mai târziu, pe 3 decembrie 2012, Palatul St James a anunțat că prințesa Kate de Cambridge este însărcinată. Îndrăgita Kate a adus pe lume un băiat de 3,8 kilograme pe 22 iulie 2013, care a fost botezat George Alexander Louis, iar în mai 2015 ducesa a născut o fetiță, prințesa Charlotte Elizabeth Diana. Cel de-al treilea copil al cuplului princiar a venit pe lume pe 23 aprilie 2018 și a fost botezat Louis Arthur Charles.

Ducesa Catherine de Cambridge și-a asumat încă din primele zile ale noului său statut îndatoriri și angajamente în sprijinul reginei, deține patronajul a peste 20 de organizații caritabile și militare, iar activitatea sa de caritate se concentrează pe problemele legate de nevoile copiilor mici, de sănătatea publică și de sprijinirea artei.

Kate
Niciun comentariu

Lasă un comentariu