AcasăOameni care au intrat în istorieAsasini și criminaliNu lua bomboane de la străini! Povestea răpirii lui Charlie Ross

Nu lua bomboane de la străini! Povestea răpirii lui Charlie Ross

Charles Brewster Ross s-a născut pe 4 mai 1870 în Philadelphia. În ziua de 1 iulie 1874, copilul, care avea patru ani, și fratele său în vârstă de cinci ani, Walter Lewis Ross, se jucau în curtea reședinței familiei. La un moment dat în fața casei a oprit o trăsură trasă de cai, iar băieții au fost abordați de doi bărbați care le-au promis că le dau bomboane și artificii dacă fac o plimbare cu ei. Copiii bucuroși s-au urcat în trăsură, au ajuns la un magazin unde cei doi bărbați i-au dat fratelui cel mare 25 de cenți și l-au trimis să cumpere bomboane. Copilul a intrat în magazin, dar trăsura a plecat fără el și de atunci micuțul Charlie nu a mai fost văzut niciodată.

La scurt timp după ce alarma a fost dată, Christian K. Ross, tatăl băieților, a început să primească diverse cereri de răscumpărare de la posibilii răpitori care i-au trimis prin poștă notițe prin care îi cereau o răscumpărare de 20.000 dolari, adică aproximativ 400.000 dolari astăzi. Bărbații îl avertizau pe tatăl copiilor să nu se ducă la poliție, amenințând că în caz contrar îi vor lua viața micuțului. Aceștia au presupus că familia era bogată pentru că avea o casă mare și un mic magazin în proprietate, dar adevărul era că tatăl lui Charlie avea datorii uriașe din cauza prăbușirii bursei în 1873. Neavând bani să plătească răscumpărarea, Christian a apelat la poliție, iar răpirea băiețelului de patru ani a devenit curând o știre națională.

Agenția Națională de Detectivi Pinkerton a tipărit milioane de pliante și postere cu chipul lui Charley Ross pe care le-a împrăștiat în toată America, a apărut și un cântec foarte popular numit „Bring Back Our Darling” și s-au făcut mai multe încercări de a oferi răpitorilor răscumpărarea de 20.000 de dolari, bani adunați prin colectă publică, dar bărbații nu au mai dat niciun semn de viață.

La doi ani după tragica dispariție, Christian a publicat o carte despre acest caz intitulată “Povestea tatălui lui Charley Ross” încercând să strângă bani ca să-și poată continua cercetările pentru că interesul presei pentru găsirea băiețelului începuse să scadă. Christian și soția sa au cheltuit aproximativ 60.000 de dolari încercând fără succes să-și caute fiul până la moartea lor în 1897, respectiv în 1912. Au exploatat toate pistele posibile și imposibile și au stat de vorbă cu peste 570 de băieți, adolescenți și, în cele din urmă, bărbați care au susținut că sunt Charle, dar toți s-au dovedit a fi impostori.

În 1924, ziarele au început să publice o serie de articole despre acest caz la mai bine de 50 de ani de la răpirea lui Charlie Ross. În acel moment, Walter, fratele mai mare, lucra ca agent de bursă și a spus că a început să primească scrisori de la bărbați de vârstă mijlocie care pretindeau că sunt fratele său.

În 1934, Gustave Blair, un tâmplar de 69 de ani care locuia în Phoenix, Arizona, a cerut unei instanțe să-l recunoască ca adevăratul Charley Ross. Blair a susținut că, după ce a fost răpit, a trăit într-o peșteră și a fost adoptat în cele din urmă de un bărbat. Walter a respins această ipoteză și a declarat: „Ideea că fratele meu este încă în viață este absurdă, iar povestea omului pare neconvingătoare. Am renunțat de mult la speranța că Charles va fi găsit vreodată.” Totuși, în martie 1939 tribunalul a decis că tâmplarul este Charles Brewster Ross, dar, în ciuda hotărârii instanței, familia Ross a refuzat să îl recunoască pe Blair ca rudă.

Impostorul s-a mutat la Los Angeles și a încercat să-și vândă povestea de viață unui studio cinematografic, dar nu a reușit și în cele din urmă s-a întors înapoi în Phoenix unde a murit în decembrie 1943, susținând până în ultima clipă că el este adevăratul Charlie Ross.

Avertismentul binecunoscut pe care părinții din toată lumea îl spun copiilor lor și astăzi, „nu lua bomboane de la străini!” provine de la povestea răpirii micuțului Charlie în 1874.

Niciun comentariu

Lasă un comentariu