HomeUncategorizedOlivia Newton-John a încetat din viață

Olivia Newton-John a încetat din viață

DS TW

Olivia Newton-John a venit pe lume pe 26 septembrie 1948 la Cambridge, în Anglia, tatăl ei, Brinley Newton-John, ofițer al serviciului de informații MI5, fiind de origine galeză, iar mama, Irene Helene, fiica fizicianului Max Born, era născută la Berlin. Bunicii materni au părăsit Germania puțin înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial pentru a scăpa de legile rasiale.

Olivia era cea mai mică dintre cei trei copii ai familiei, părinții săi luând decizia de a emigrat în anii ’50 în Australia, țară de care a fost toată viața foarte atașată. Viitoarea artistă a debutat la vârsta de 14 ani, împreună cu un grup de amatori, apoi a participat frecvent la diverse emisiuni de televiziune.

Celebră pentru piesele sale calde și filmele în care a fost distribuită, printre care „Poveste de Crăciun”, „O mamă de Crăciun”, „Olivia”, „Grease”, „Xanadu”, „Glee”, Olivia Newton-John a obținut, de-a lungul carierei, patru premii Grammy și a fost nominalizată la premiile Globul de Aur. A fost o activistă convinsă pentru protecția mediului și ecologie și a susținut persoanele afectate de cancer la sân, boală care o afectase și pe ea încă din 1992. În ultimii ani ai vieții cancerul recidivase și i-a provocat suferințe cumplite, despre care a vorbit în mod deschis. În plus, artista a finanțat activitatea mai multor centre de cercetare a cancerului și a prezidat o fundație de suport pentru femeile bolnave.

Olivia Newton-John a încetat din viață pe 8 august 2022, la vârsta de 73 de ani, în reședința ei din California.

Surse foto: olivianewton-john.com

DS TW
No comments

leave a comment