HomeUncategorizedOlivia Newton-John a încetat din viață

Olivia Newton-John a încetat din viață

Olivia Newton-John a venit pe lume pe 26 septembrie 1948 la Cambridge, în Anglia, tatăl ei, Brinley Newton-John, ofițer al serviciului de informații MI5, fiind de origine galeză, iar mama, Irene Helene, fiica fizicianului Max Born, era născută la Berlin. Familia maternă a părăsit Germania puțin înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial pentru a scăpa de legile rasiale.

Olivia era cea mai mică dintre cei trei copii ai familiei, părinții săi luând decizia de a emigrat în anii ’50 în Australia, țară de care va fi toată viața foarte atașată. Viitoarea artistă a debutat la vârsta de 14 ani, împreună cu un grup de amatori, apoi a participat frecvent la diverse emisiuni de televiziune.

Celebră pentru piesele sale calde și filmele în care a fost distribuită, printre care „Poveste de Crăciun”, „O mamă de Crăciun”, „Olivia”, „Grease”, „Xanadu”, „Glee”, Olivia Newton-John a obținut, de-a lungul carierei, patru premii Grammy și a fost nominalizată la premiile Globul de Aur. A fost o activistă convinsă pentru protecția mediului și ecologie și a susținut persoanele afectate de cancer la sân, boală care o afectase și pe ea încă din 1992. În ultimii ani ai vieții cancerul recidivase și i-a provocat suferințe cumplite, despre care a vorbit în mod deschis. În plus, artista a finanțat activitatea mai multor centre de cercetare a cancerului și a prezidat o fundație de suport pentru femeile bolnave.

Olivia Newton-John a murit astăzi, 8 august 2022, la vârsta de 73 de ani, în reședința ei din California.

Surse foto: olivianewton-john.com

No comments

leave a comment