Scurta viață a Prințesei Louisa. Tânăra a murit la doar 19 ani de tuberculoză

Prințesa Louisa s-a născut pe 19 martie 1749, la Leicester House, Westminster și a fost fiica lui Frederic, Prinț de Wales, fiul cel mare al regelui George al II-lea și a Prințesei Augusta de Saxa-Gotha.

Starea de sănătate a fetiței a fost fragilă de-a lungul vieții și din acest motiv a fost în permanență protejată de părinții săi. În 1764, s-au făcut negocieri între casele regale britanice și daneze pentru încheierea unei căsătorii între moștenitorul danez al tronului și o prințesă britanică, iar alegerea a fost inițial Prințesa Louisa, dar după ce reprezentantul danez la Londra, contele Hans Caspar von Bothmer, a fost informat despre constituția ei, planurile au fost abandonate și a fost înlocuită de sora ei mai mică, prințesa Caroline Matilda care va deveni soția viitorului rege Christian al VII-lea al Danemarcei.

În 1764, Louisa a primit o propunere de logodnă de la cumnatul fratelui ei, Adolf Frederick de Mecklenburg-Strelitz, dar și de această dată negocierile au fost descurajate din cauza preocupărilor legate de starea ei de sănătate. Se pare că, în momentul în care sora ei, Caroline Matilda, a părăsit Marea Britanie în 1766, situația prințesei s-a agravat din cauza tuberculozei avansate de care suferea.

Prințesa Louisa a murit la Carlton House, Londra, pe 13 mai 1768 la vârsta de 19 ani.

Alte articole

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *