HomeOameni care au intrat în istorieSteve Irwin, vânătorul de crocodili

Steve Irwin, vânătorul de crocodili

Steve Irwin
DS TW

Steve Irwin, australianul devenit celebru pentru documentarele televizate despre modul de viață al crocodililor, a murit pe 4 septembrie 2006, străpuns de țepii unui pește marin, într-un accident produs în largul coastelor australiene, a relatat, la acel moment, presa locală.

Surse guvernamentale din statul Queensland, citate de filiala australiană a agenției Associated Press, au declarat că realizatorul documentarului televizat “The Crocodile Hunter” (“Vânătorul de crocodili”), în vârstă de 44 de ani, a fost ucis de o pisică de mare. Irwin realiza un documentar subacvatic în Portul Douglas. La scurt timp, informațiile au fost confirmate și de postul de televiziune Sky News. Deși celebru pentru curajul său de a realiza reportaje în sălbăticie, Irwin și-a atras multe critici în 2004, pentru că își ținea în brațe copilul de numai zece luni în timp ce hrănea un crocodil la o grădină zoologică australiană.

Steve Irwin s-a născut pe 22 februarie 1962 în orașul australian Melbourne și s-a mutat în statul Queensland, unde părinții lui administrau un mic parc zoologic. A crescut înconjurat de crocodili, prinzând reptilele și și eliberându-le în parcul părinților.

Irwin a preluat administrarea centrului în 1991 și l-a redenumit “Australia Zoo”. Și-a întâlnit soția de origine americană, Terri, la grădina zoo și filmările din luna lor de miere, pe care au petrecut-o prinzând crocodili, au stat la baza primului documentar al seriei “Crocodile Hunter”. Emisiunea, care a făcut recorduri de audiență, a fost urmată de 46 de documentare care au fost difuzate de postul TV Animal Planet, precum și de peste 20 de episoade din seria “The Crocodile Hunter Diaries”.

Steve Irwin

În 2001, Steve Irwin a apărut alături de Eddie Murphy în filmul “Dr Dolittle 2”. Popular în topurile de audiență din întreaga lume, Irwin a fost înconjurat și de alte controverse: în 2004 (același an în care apăruse ținându-și bebelușul în brațe în timp ce hrănea un crocodil), a fost criticat pentru că a deranjat balenele, focile și pinguinii în timp ce filma în Antarctica.

În iunie 2006, o broască țestoasă pe nume Harriet, unul dintre cele mai în vârstă animale din lume, a murit în grădina lui Irwin. Țestoasa gigant de Galapagos a aparținut, după toate probabilitățile, colecției lui Charles Darwin. Irwin, care a prins primul crocodil la vârsta de nouă ani, a avut mai multe întâlniri aproape mortale cu animale periculoase care populează pădurile și oceanele lumii.

Steve Irwin

Spunea deseori că nu a fost mușcat niciodată de vreun șarpe veninos sau de vreun crocodil și susținea că rănile cele mai grave pe care le-a suferit i-au fost cauzate de papagali. “Nu știu ce se întâmplă cu papagalii, însă ei mă ciupesc tot timpul. Unul a încercat o dată să îmi rupă nasul. Au ceva împotriva mea”.

Ultimele momente din viața vedetei TV au fost capturate pe camera video, a declarat managerul lui, citat de Sky News. Imaginile cu moartea lui Steve Irwin au fost predate poliției din Queensland și este puțin probabil să fie difuzate vreodată. John Staunton a declarat că imaginile îl prezintă pe Irwin scoțându-și din piept acul otrăvitor înainte de a-și pierde cunoștința.

“Imaginile îl arată pe Steve venind pe deasupra pisicii, apoi coada acesteia s-a mișcat și l-a împuns în piept. Și-a scos acul otrăvit din piept, însă a murit în secunda următoare. Cameramanul a trebuit să se oprească din filmat. Este oribil să privești pe cineva murind”, a declarat el.

DS TW
No comments

leave a comment