HomeOameni care au intrat în istorieImpostori și infractoriLia și Paul Lambrino, secrete de familie

Lia și Paul Lambrino, secrete de familie

După anularea căsătoriei morganatice dintre Carol al II-lea și Zizi Lambrino, în ianuarie 1919, Zizi s-a stabilit, la insistența autorităților române, la Neuilly-sur-Seine, în Franta, într-o vila cumpărată pentru ea. A primit de la Familia Regală o rentă anuală de 110.000 franci. Câțiva ani mai târziu, în martie 1926, Zizi Lambrino l-a acționat în instanță pe Carol, iar procesul a făcut mare vâlvă în presa pariziană. Una dintre cerințele femeii era dreptul de a-l înscrie pe fiul lor, Carol Mircea, sub numele de Mircea de Hohenzollern.
Justiția franceză nu i-a dat câștig de cauză. Se păstrează din acei ani câteva fotografii de arhivă care îi înfățișează pe Carol Mircea Labrino, pe mama sa și pe avocatul acesteia, Albert Salmon. Zizi Lambrino a murit pe 27 martie 1953, cu o săptămână înainte de decesul regelui Carol al II-lea.
Carol Mircea Lambrino a fost căsătorit de trei ori, prima data cu Helene Nagavitzine, o cântăreață de operă cunoscută sub numele Lena Pastor, dar mariajul a durat doar șase ani, până în 1950. Cuplul a avut un fiu, Paul-Philippe Lambrino, născut în 1948.
Zece ani mai târziu Carol Mircea s-a căsătorit cu Jeanne Williams cu care va mai avea un băiat. Ion Nicholas George Alexandru este născut în 1961 și trăiește în Statele Unite. Cea de-a treia soție a fiului lui Carol al II-lea va fi Antonia Colville, cei doi locuind la Londra.
Carol Mircea a murit în Anglia pe 27 ianuarie 2006, la vârsta de 86 de ani, și a fost înmormântat la Mănăstirea Cozia.
Primul său fiu, Paul-Philippe Lambrino, a venit pentru prima data în România în 1990, iar în 1995 avea să se căsătorească cu Lia Georgia Triff, o americancă născută pe 23 februarie 1949, la Naval Station Great Lakes, în Statele Unite.
Timp de 16 ani aceasta a fost căsătorită cu un cunoscut avocat american, Melvin Belli, cu 41 de ani mai în vârstă decât ea, care se afla la cea de-a cincea căsătorie. Când a decis să pună capăt relației cu Belli, Lia avea 39 de ani, iar soțul ei avea 80 de ani și a declarat în instanță că motivul este violența domestică. În declarația dată autorităților, doamna Belli a spus că soțul ei a împins-o într-o oglindă, a aruncat după ea cu farfuria cu mâncare și a lovit-o cu un ziar în ochi.
A obținut astfel un ordin de evacuare împotriva avocatului de 80 de ani din locuința comună din Pacific Heights. După separare, a urmat un proces zgomotos care a durat trei ani. Belli și-a acuzat soția că a avut relații extraconjugale cu episcopul Desmond Tutu (celebrul activist împotriva apartheid-ului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1984) și că i-a aruncat unul dintre câini de pe Podul Golden Gate ca să se răzbune pe el.
În 1991, când s-a pronunțat divorțul, justiția americană l-a obligat pe cunoscutul avocat să-i plătească fostei soții 15 milioane de dolari. Din relația cu Lia avocatul are o fiică, pe Melia Belli, care are o carieră universitară excepțională, fiind profesor de istoria artei și studii vizuale la University of Victoria din Canada.
În decembrie 2020 Paul Lambrino a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa, fiind găsit vinovat pentru infracțiunea de cumpărare de influență pentru intrarea în posesie a unor terenuri, neavând niciun drept legitim pentru a cere retrocedarea acestora și provocând un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro. După pronunțarea sentiței, polițiștii au mers la locuința lui din centrul Capitalei pentru a-l duce la penitenciar, însă nu l-au găsit acasă și de atunci este dat în urmărire internațională.
No comments

leave a comment