HomeOameni care au intrat în istorieHollywood clasicBenny Hill, viața extrem de modestă a comediantului britanic

Benny Hill, viața extrem de modestă a comediantului britanic

Benny Hill
DS TW

Benny Hill, pe numele său real Alfred Hawthorne Hill, s-a născut pe 21 ianuarie 1924 în Southampton, Hampshire, tatăl său, Alfred Hill, fiind manager al unui magazin de electrocasnice, dar în tinerețe și acesta, și bunicul actorului, Henry Hill, fuseseră clovni de circ. După ce a încheiat școala, tânărul a lucrat la Woolworths ca șofer și în 1942 a devenit mecanic în Royal Electrical and Mechanical Engineers în Armata Britanică.

Inspirat de comedianții vedetă ai show-urilor britanice, Benny Hill și-a propus să intre în show business și, după cel de-al Doilea Război Mondial, a lucrat la radio, debutând la Variety Bandbox pe 5 octombrie 1947. Prima sa apariție în televiziune a avut loc în 1950, fiind mai târziu distribuit într-un serial care a fost difuzat între 1962 și 1963, în care juca un personaj diferit în fiecare episod, apoi a primit propria emisiune care se numea Benny Hill Time, ce a fost transmisă pe BBC Radio’s Light  Programme din 1964 până în 1966.

Actorul a apărut în această perioadă în cinci filme de lung metraj și în două scurtmetraje, “The Waiters” și „Eddie în august”, cel din urmă fiind o producție TV. În 1969, serialul său s-a mutat de la BBC la Thames Television, unde a fost angajat până în 1989, când a decis să își ia un an de pauză pentru a-și cristaliza noile proiecte.

În 1991, Hill a început să lucreze la un nou serial de televiziune numit „Benny Hill’s World Tour”, dar nu a reușit să înregistreze decât un singur episod numit „Greetings From New York”. Actorul a devenit o figură proeminentă în industria britanică a divertismentului și și-a menținut poziția timp de aproape patru decenii. Show-ul său s-a dovedit a fi una dintre marile povești de succes ale comediei de televiziune, fiind printre cele mai urmărite programe din Marea Britanie, cu o audiență de peste 21 de milioane în 1971, difuzat în jumătate din țările din întreaga lume.

Benny Hill nu a avut niciodată o casă în Londra, preferând să stea cu chirie, cea mai lungă perioadă locuind într-o casă situată în cartierul londonez Queen’s Gate, unde a avut reședința timp de 26 de ani, până în jurul anului 1986, și, de asemenea, deși fusese șofer profesionist, nu a avut niciodată propria mașină.

În ciuda faptului că era milionar, își cumpăra alimente ieftine de la supermarketuri, mergea pe jos kilometri întregi mai degrabă decât să ia un taxi și avea obiceiul să își modifice hainele la croitor în loc să își cumpere ținute noi, chiar și atunci când averea sa ajunsese la o sumă impresionantă.

Benny Hill

Actorul nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii, deși povestea că le-a propus, de-a lungul timpului, unor doamne să îi devină soții, dar niciuna nu a acceptat. La scurt timp după moartea sa, în 1992, actrița Annette Andre a declarat că ea a refuzat propunerea de căsătorie a actorului la începutul anilor 1960. În epocă au circulat zvonuri că a fost gay, dar când informațiile au ajuns la el, a râs și a spus că nu este adevărat.

Benny era fascinat de Franța, în special de Marsilia, unde, până în anii 1980, călătorea frecvent, se plimba cu mijloacele de transport în comun și stătea de vorbă cu multă plăcere cu oamenii pe care îi întâlnea. Călătoriile în străinătate erau singurul lux pe care și-l permitea, dar chiar și în aceste vacanțe prefera să stătea în pensiuni modeste, refuzând să se cazeze la hoteluri de cinci stele.

Benny Hill

Starea de sănătate a lui Benny Hill a început să se deterioreze spre sfârșitul anilor 1980. După un atac de cord pe care l-a suferit în februarie 1992, medicii i-au spus că trebuie să slăbească și i-au recomandat un bypass cardiac. Actorul a refuzat intervenția, dar o săptămână mai târziu a fost diagnosticat cu insuficiență renală. A murit la vârsta de 68 de ani, pe 20 aprilie 1992, fiind găsit decedat în fotoliul său, în fața televizorului, de niște prieteni cărora nu le răspunsese la telefon, în ciuda apelurilor insistente, timp de două zile. Benny Hill a fost înmormântat, așa cum își dorise, în cimitirul Hollybrook, lângă locul său de naștere din Southampton, alături de mormintele părinților săi, în ziua de 26 aprilie 1992.

În noaptea de 4 octombrie 1992, după ce citiseră în presă că actorul a fost înmormântat cu o cantitate mare de aur și bijuterii, câțiva hoți au profanat mormântul de la cimitirul Hollybrook și au spart sicriul. Poliția a prins după scurt timp tâlharii, care au fost ulterior condamnați de instanță pentru profanare de morminte.

Averea marelui comediant, care a fost evaluată la 7.548.192 de lire sterline, adică echivalentul a 16.000.000 de lire sterline astăzi, a fost împărțită între cei șapte nepoți ai săi.

În 2005, “Benny Hill Show” a fost retras definitiv de postul de televiziune BBC din ofertele de vânzare pentru că programul nu reflectă spiritul britanic, fiind considerat misogin, ofensator faţă de femei şi retrograd.

Benny Hill
DS TW
Latest comments
  • A fost un mare actor de comedie….

  • Foarte frumos scris. Este primul articol biografic pe care îl citesc despre Benny Hill și care punctează ce a fost important în viata acestuia.

leave a comment