HomeLocuri de povesteComorile din apartamentul uitat al Marthei de Florian

Comorile din apartamentul uitat al Marthei de Florian

DS TW

Mathilde Héloïse Beaugiron s-a născut pe 9 septembrie 1864 în arondismentul 18 din Paris, fiind fiica cea mare a lui Jean Beaugiron și Henriettei Eloïse Bara. Pe 12 octombrie 1882, tânăra în vârstă de 18 ani a născut primul ei fiu, Henri Beaugiron, a cărui paternitate era necunoscută, dar copilul a murit la trei luni după naștere.

După un an și jumătate, pe 7 aprilie 1884, Marthe de Florian a avut un al doilea copil numit tot Henri Beaugiron, dar și paternitatea acestuia a rămas necunoscută, deși este posibil ca tatăl său să fi fost bancherul Auguste Albert Gaston Florian Mollard, un amant al Marthei.

Frumoasa Marthe a avut mai mulți iubiți celebri, printre care premierul Georges Clemenceau, premierul Pierre Waldeck-Rousseau, politicienii Paul Deschanel și Gaston Doumergue, poetul și colecționarul Robert de Montesquiou și pictorul Giovanni Boldini.

Tânăra s-a mutat într-un apartament de 150 de metri pătrați situat la etajul al doilea într-un imobil cu 4 etaje din Piața La Bruyère, aflată în arondismentul 9 din Paris, nu departe de Biserica Sainte-Trinité.  Aici avea să moară în 1939, la vârsta de 74 de ani, vegheată de unicul ei fiu, Henri, care locuia în același imobil. Apartamentul a fost moștenit de Solange Beaugiron, fiica acestuia, o scriitoare care semna sub pseudonimul “Solange Beldo”.

 

DS TW
No comments

leave a comment