HomeMonarhieMari Ducese și PrințesePrințesa Anna Amalia, obligată să-și abandoneze copilul

Prințesa Anna Amalia, obligată să-și abandoneze copilul

Anna Amalia
DS TW

Anna Amalia a Prusiei s-a născut pe 9 noiembrie 1723 la Berlin și a fost unul dintre cei zece copii ai lui Frederic Wilhelm I al Prusiei și ai Sofiei Dorothea de Hanovra. Prințesa era cu 11 ani mai mică decât fratele ei, viitorul Frederic cel Mare, și ambii copii aveau înclinații muzicale, dar nu a putut studia decât după moartea severului ei tată, care ura muzica. Mai târziu a învățat să cânte la clavecin, flaut și vioară, primind primele lecții chiar de la fratele ei.

Anna Amalia a fost considerată o posibilă mireasă pentru Adolf Frederic, prințul moștenitor al Suediei, dar reprezentanții acestuia aveau de ales între ea și Louisa Ulrika, o soră mai mică, și au preferat-o pe cea din urmă.

În 1743, prințesa s-a căsătorit în secret cu baronul Friedrich von der Trenck, dar Frederic al II-lea, devenit rege al Prusiei, a aflat de mariajul ei când a văzut că este însărcinată. Furios, a trimis-o la Abația Quedlinburg, o mănăstire protestantă unde se refugiau pentru a naște femeile aristocrate care urmau să aibă copii din afara căsătoriei.

Suveranul a anulat căsătoria și baronul von der Trenck a fost încarcerat timp de zece ani, dar Anna a continuat să corespondeze cu el până la moarte. Despre soarta copilului nou-născut nu există astăzi nicio informație.

Anna Amalia

În 1755, a devenit stareță la Quedlinburg, dar a ales să-și petreacă timpul la Berlin, unde s-a dedicat muzicii și a devenit cunoscută ca patroană a muzicienilor și compozitorilor.

În 1758, prințesa a început să studieze serios teoria muzicii și arta compoziției cu Johann Philipp Kirnberger, un student al lui Johann Sebastian Bach, și a creat mai multe lucrări, dar, din păcate, doar câteva dintre operele ei au supraviețuit.

Anna Amalia nu s-a mai căsătorit niciodată, dedicându-și întreaga viață muzicii. A murit pe 30 martie 1787, la vârsta de 63 de ani, și a fost înmormântată în Catedrala din Berlin.

Anna Amalia
DS TW
No comments

leave a comment