HomeMonarhia în RomâniaTradiția felicitărilor de Crăciun în familia regală britanică

Tradiția felicitărilor de Crăciun în familia regală britanică

DS TW

De mai bine de 100 de ani, membrii familiei regale britanice trimit felicitări de Crăciun pentru a le ura britanicilor cele mai bune gânduri de Crăciun. De la un portret sobru al regelui George al V-lea până la fotografia prințului William cu copiii săi, felicitările de Crăciun au surprins modul în care s-a schimbat stilul familiei regale de-a lungul generațiilor.

În 1914 Regele George al V-lea și regina Maria, bunicii reginei Elisabeta a II-a, au trimis felicitarea alăturată trupelor britanice care luptau în Primul Război Mondial.

În 1942, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, regimentul de infanterie a primit o felicitare de Crăciun de la prințesa Elisabeta.

În 1985, regina Elisabeta a II-a a pozat pentru această ocazie alături de soțul ei, Filip, ducele deEdinburgh, și de copiii ei, prințul Charles și prințesa Anne.

Doi ani mai târziu, în 1957 familia regală a inclus în felicitarea de Crăciun și doi dintre câinii rasa Corgie, preferații reginei.

Felicitarea regală a Crăciunului anului 1965 îi înfățișează pe Regina Elisabeta a II-a și pe Filip, ducele de Edinburgh cu copiii lor: prințesa Anne, prințul Edward, prințul Charles și prințul Andrew.

În 1979 copiii cuplului regal sunt aproape adulți. În felicitare sunt Regina Elisabeta a II-a și Filip, ducele de Edinburgh cu copiii lor (de la stânga la dreapta: prințul Edward, prințul Charles, prințesa Anne și prințul Andrew). Fiul de doar doi ani al prințesei Anne, Peter Phillips, este și el în fotografie în stânga, în spatele prințului Edward.

În 1981 familia regală britanică a oferit o felicitare de Crăciun de la nunta prințului Charles cu prințesa Diana care avusese loc pe 29 iulie. Un an mai târziu, în 1982, Charles și Diana l-au prezentat britanicilor pe prințul William, primul lor băiețel, iar în 1984 felicitarea de Crăciun l-a inclus și pe prințul Harry.

 

În 1987, în ciuda zvonurilor despre problemele conjugale, familia regală a pozat fericită pentru felicitarea de Crăciun: Diana, Charles, William și Harry și în același an, regina Elisabeta a II-a și prințul Filip au pozat cu cei patru nepoți: prințul William, prințul Harry, Peter Phillips și Zara Phillips.

Felicitarea de Crăciun a anului 1990 îi înfățișează pe regina Elisabeța și pe prințul Filip împreună cu unul dintre câinii lor într-o ipostază mai relaxată.

În 1993, prințul Charles tocmai se separase de Diana, așa că felicitarea de Crăciun îl înfățișează doar cu fiii săi.

Anul 2015 aduce o nouă fotografie frumoasă de familie. Prințul William, ducesa Catherine, prințul George și prințesa Charlotte la Palatul Kensington, iar felicitarea de Crăciun a anului 2018 îl include și pe micuțul prinț Louis

DS TW
No comments

leave a comment