HomeOameni care au intrat în istorieHollywood clasicMildred Harris, prima soție a lui Charlie Chaplin

Mildred Harris, prima soție a lui Charlie Chaplin

Mildred Harris
DS TW

Mildred Harris s-a născut în Cheyenne, Wyoming, pe 18 aprilie 1901 și a fost fiica telegrafistului Harry Harris și Annei Parsons Foote. Copila și-a făcut debutul în cinematografie la vârsta de 10 ani într-un scurtmetraj regizat de Francis Ford și Thomas H. Ince, “The Post Telegrapher”. A jucat apoi în alte câteva zeci de filme scurte, apărând alături de actorul copil Paul Willis, iar în 1914 a fost angajată de The Oz Film Manufacturing Company pentru a interpreta rolul lui Fluff în “Pelerina magică a lui Oz” și în “Majestatea Sa, Sperietoarea din Oz”.

Mildred Harris

În iulie 1918, l-a întâlnit pe actorul Charlie Chaplin, s-a îndrăgostit de el și a susținut că a rămas însărcinată, dar s-a dovedit că presupusa sarcină fusese o alarmă falsă. Speriat de faptul că ar putea fi acuzat că a întreținut relații sexuale cu o minoră, actorul a cerut-o de soție, ceremonia având loc pe 23 octombrie 1918, la Los Angeles, dar căsnicia s-a dovedit nefericită.

Mărturiile epocii arată că adolescenta de 16 ani era lipsită de tact și îi făcea mereu scene de gelozie nejustificate celebrului ei soț. Tânăra a rămas însărcinată și spera ca bebelușul să restabilească armonia conjugală, însă, la trei zile după naştere, copilul, care venise pe lume cu malformații grave, a murit. Despărţirea a fost inevitabilă, dar doamna Chaplin și-a dat soțul în judecată pentru cruzime psihică şi depravare sexuală. Divorțul a fost pronunțat în noiembrie 1920, iar Mildred a primit, prin decizia instanței, suma de 100.000 de dolari și câteva proprietăți din averea lui Charlot.

Mildred Harris
Mildred Harris

În anii ‘20, Harris a făcut tranziția de la actriță-copil la roluri de tânără doamnă, a jucat alături de Conrad Nagel, Charley Chase, Milton Sills, Lionel Barrymore, Rod La Rocque și frații Moore și, în 1928, a apărut în primul film sonor al Universal Pictures, “Melody of Love”, alături de Walter Pidgeon.

În 1924, actrița s-a recăsătorit cu Everett Terrence McGovern, împreună cu care a avut un fiu, dar cei doi au divorțat în 1929. Doi ani mai târziu, a fost implicată într-un scandal urmărit de presa din întreaga lume. Ziarele au scris:

“Fosta soţie a lui Chaplin, bănuită de asasinat

Mildred Harris

O gravă bănuială planează asupra stelei cinematografice de odinioară, Mildred Harris, fosta soţie a lui Charles Chaplin. Poliţia din New York o pune în legături cu misterioasa dispariţie a milionarului japonez Hisashi Fujomura, unul dintre cei mai mari importatori de mătase, care a pierit cu ocazia unei călătorii pe mare.

Rezultatul cercetărilor făcute până acum pare a confirma bănuiala că Fujomura a fost asasinat și că Mildred Harris e oarecum complice în această crimă. Deocamdată, însă, afacerea e încă învăluită în mister.

Cum s-a observat dispariţia milionarului? Ce s-a petrecut cu prilejul acelei călătorii cu vaporul?

Declaraţiile pasagerilor vaporului se contrazic între ele. Cert este că la bordul vaporului s-au dat serbări. Una fusese organizată de Fujomura, iar Miss Harris figura printre invitaţi. Serbarea s-a sfârşit pe la ora 2 noaptea, apoi pasagerii s-au retras în cabine. Asupra evenimentelor ulterioare circulă diferite versiuni.

O parte din pasageri afirmă că Fujomura a rămas singur în salonul unde se desfăşurase serbarea. Alţii susţin că şi Miss Harris se afla acolo. Câţiva pasageri au auzit un strigăt, au ieşit din cabine şi s-au dus în salon, dar nu au mai găsit pe nimeni acolo. Apoi au plecat in căutarea japonezului, dar nu l-au găsit.

Mildred Harris

Alţii pretind că au întâlnit-o pe Miss Harris pe culoar. La întrebarea lor dacă nu ştie unde se află japonezul, ea a răspuns că l-a lăsat în salon.

Cu toate cercetările, Fujomura nu a mai fost găsit, iar Poliţia crede că a fost ucis şi aruncat în mare. În acea călătorie, milionarul japonez era însoţit de fiica sa, în vârstă de 7 ani, şi de guvernanta acesteia, domnişoara Reisner, o fostă dansatoare”.

În cele din urmă, după mai multe audieri la poliție, Mildred a fost exclusă din cercul suspecților, iar moartea japonezului a fost considerată accidentală.

Actrița s-a recăsătorit în 1934 cu un cunoscut jucător de fotbal american, William P. Fleckenstein. Doi ani mai târziu a fost distribuită în comedia “Three Stooges Movie Maniacs” și a continuat să lucreze în cinematografie datorită regizorului Cecil B. DeMille. În 1942, a apărut în “Reap the Wild Wind”, alături de Paulette Goddard, care fusese, și ea, căsătorită cândva cu Charlie Chaplin. Ultimul film în care a jucat a fost pelicula “Having A Wonderful Crime”, care a apărut la un an după moartea ei prematură.

Mildred Harris a încetat din viață pe 20 iulie 1944, la vârsta de 43 de ani, în urma unei intervenții chirurgicale complicate, și a fost înmormântată în Abbey of the Psalms Mausoleum de la Hollywood Forever Cemetery din Los Angeles.

DS TW
No comments

leave a comment