HomeMonarhieMari Ducese și PrințeseMoartea micuței Elisabeta de Clarence

Moartea micuței Elisabeta de Clarence

Moartea micuței Elisabeta de Clarence

Prințesa Elisabeta de Clarence s-a născut pe 10 decembrie 1820 și a fost cea de-a doua fiică a Ducelui și Ducesei de Clarence, care mai târziu vor deveni regele William al IV-lea și regina Adelaide.

După ce primul ei copil, Prințesa Charlotte, murise chiar în ziua în care se născuse, pe 27 martie 1819, Adelaide a rămas din nou însărcinată, dar a pierdut foarte repede sarcina. Cea de-a treia sarcină a Ducesei de Clarence a avut din nou probleme și copilul a venit pe lume prematur, cu aproape șase săptămâni înainte de data estimată a nașterii, pe 10 decembrie 1820, la Palatul St James.

Copila a fost botezată în aceeași zi de către William Howley, pe atunci episcopul Londrei. Părinții ei, ducele și ducesa de Clarence, au vrut să o numească Georgina, dar bunicul patern, regele George al IV-lea, a cerut să fie numită Elisabeta Georgiana Adelaide.

Fetița a trăit timp de 12 săptămâni, a fost îngrijită de cei mai buni medici din regat, fiind protejată de orice potențială infecție, dar la vârsta de trei luni a fost afectată de o boală intestinală neidentificată care i-a provocat decesul.

Copila care ar fi trebuit să moștenească tronul Angliei de la bunicul ei a murit pe 4 martie și a fost înmormântată la Castelul Windsor, în Capela Sf. George, pe 10 martie 1821.

William și Adelaide nu au mai avut urmași, viitoarea regină trecând prin traumele unui alt avort spontan în aprilie 1822.

No comments

leave a comment