AcasăOameni care au intrat în istorieCopii celebriMoartea suspectă a actriței Natalie Wood

Moartea suspectă a actriței Natalie Wood

Natalia Nikolaevna Zakharenko s-a născut pe 20 iulie 1938 în San Francisco, California, fiind fiica lui Nikolai Stepanovici Zakharenko și a Mariei, ambii emigranți ruși. Tatăl Nataliei s-a născut într-o familie săracă la Vladivostok și a fugit în Canada și apoi la San Francisco, în Statele Unite, unde s-a angajat ca tâmplar. Mama ei, Maria, era născută în sudul Siberiei și a părăsit Rusia împreună cu părinții ei, refugiindu-se în orașul Harbin din China în timpul Revoluției bolșevice. În 1925, Maria s-a căsătorit cu un anume Alexander Tatuloff în China și a avut o fiică, Olga, dar a divorțat de soțul ei în 1936 și a plecat în Statele Unite.
Aici l-a cunoscut pe Nikolai și s-a căsătorit cu el, Natalie povestind mai târziu despre părinții ei că au fost fie țigani, fie foști proprietari de pământuri în Rusia. În tinerețe, mama ei visase să devină actriță sau dansatoare de balet și și-a tranferat aspirațiile către fiicele ei, Natalia și Svetlana.

Cu câteva săptămâni înainte de a împlini cinci ani, copila a debutat într-o scenă de cincisprezece secunde din filmul Happy Land și a atras atenția regizorului Irving Pichel care a rămas în contact cu familia ei timp de doi ani. Părinții s-au mutat apoi la Los Angeles, unde Natalie a primit un rol în filmul „Tomorrow Is Forever” care a avut premiera în 1946. Au urmat „The Bride Wore Boots”, „The Ghost and Mrs. Muir” și, în 1947, cea mai cunoscută peliculă în care a jucat în copilărie, „Miracle on 34th Street”.
Natalie Wood a devenit curând un adevărat copil-minune al Hollywood-ului, apărând în peste douăzeci de filme și în mai multe emisiuni tv, dar a continuat să meargă la școală, pentru că legislația impunea ca toți copiii să studieze cel puțin trei ore pe zi.
A urmat tranziția de la copilărie la adolescență, iar la vârsta de 16 ani a jucat împreună cu James Dean și Sal Mineo în „Rebel Without a Cause”, filmul lui Nicholas Ray și a devenit vedeta mai multor emisiuni TV precum Studio One, Camera Three, Kings Row, Studio 57, Warner Brothers Presents și The Kaiser Aluminium Hour.
Natalie Wood a absolvit liceul Van Nuys în 1956 și imediat a semnat un contract cu studiourile Warner Brothers, jucând alături de Frank Sinatra în Kings Go Forth, Un tramvai numit dorință, Splendoare în iarbă sau West Side Story.

În 1964, la vârsta de 25 de ani, Natalie Wood primea deja cea de-a treia nominalizare la Premiile Oscar pentru „Love with the Proper Stranger”. Următoarele filme, „Inside Daisy Clover” și „This Property Is Condemned”, în care a jucat împreună cu Robert Redford, i-au adus nominalizări la Globul de Aur pentru cea mai bună actriță, dar după lansarea peliculelor a avut nevoie de terapie psihologică.
Natalie s-a căsătorit pentru prima dată pe 28 decembrie 1957, în Scottsdale, Arizona, cu actorul Robert Wagner, dar după patru ani cuplul și-a anunțat separarea printr-un comunicat de presă comun și a divorțat zece luni mai târziu, pe 27 aprilie 1962.

În 1969, s-a căsătorit cu producătorul britanic Richard Gregson cu care a avut o fiică, pe Natasha, născută în 1970, perioadă în care s-a retras din lumina reflectoarelor. Cuplul a divorțat în aprilie 1972, apoi actrița a avut o aventură scurtă cu viitorul guvernator al Californiei, Jerry Brown, și și-a reluat relația cu primul soț la sfârșitul lunii ianuarie 1972. Cei doi s-au recăsătorit pe 16 iulie la bordul vasului Ramblin ‘Rose, care era ancorat lângă Paradise Cove din Malibu. Fiica lor, Courtney, s-a născut în 1974.
Actrița Natalie Wood a murit în circumstanțe misterioase la doar 43 de ani, în timpul filmărilor pentru pelicula Brainstorm, în timp ce se afla la bordul iahtului Splendor, care îi aparținea soțului ei, îcuplul îndreptându-se către Insula Santa Catalina. În afara cauzei morții – înecul, multe dintre circumstanțele tragice ale accidentului fatal au rămas necunoscute, iar anchetatorii nu au reușit să stabilească niciodată cum a ajuns femeia în apă.

 

Se știe că Natalie era împreună cu Robert Wagner, cu partenerul din Brainstorm, Christopher Walken, și cu căpitanul navei, Dennis Davern, în seara zilei de 28 noiembrie 1981. Autoritățile i-au recuperat corpul a doua zi, la ora 8 dimineața, de pe o plajă din apropiere. Autopsia a dezvăluit că Natalie avea vânătăi pe corp și brațe, precum și o rană pe obrazul stâng, dar nu au fost oferite indicații despre cum sau când s-au produs leziunile. În memoriile sale, soțul ei, Wagner, a recunoscut că s-a certat cu Natalie Wood înainte ca ea să dispară, dar medicul legist Thomas Noguchi din Los Angeles a declarat moartea ei înec accidental. Fiind cunoscută frica actriței de apă și faptul că nu știa să înoate, fapt confirmat de sora ei, decesul lui Natalie Wood a fost considerat suspect de opinia publică și a fost mult timp subiectul investigațiilor presei americane.

Actrița a fost înmormântată în cimitirul Westwood Village Memorial Park din Los Angeles, printre vedete care au participat la funeralii aflându-se Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, Fred Astaire, Rock Hudson, David Niven, Gregory Peck, Gene Kelly, Elia Kazan și Laurence Olivier.
Cazul morții actriței a fost redeschis în noiembrie 2011, iar un an mai târziu legistul șef din Los Angeles a modificat certificatul de deces notând drept cauză a morții „înec și alți factori nedeterminați”.

Niciun comentariu

Lasă un comentariu