HomeMonarhieMari Ducese și PrințesePrințesa Alexandrine Irene a Prusiei, afectată de Sindromul Down

Prințesa Alexandrine Irene a Prusiei, afectată de Sindromul Down

DS TW

Prințesa Alexandrine Irene a Prusiei s-a născut pe 7 aprilie 1915 la Kronprinzenpalais din Berlin și a fost fiica cea mare a prințului moștenitor Wilhelm și a Ceciliei de Mecklenburg-Schwerin. Numele ei mijlociu, Irene (pace în limba greacă), l-a primit probabil pentru că s-a născut în timpul Primului Război Mondial. Frații ei mai mari au fost Wilhelm, Louis Ferdinand, Hubertus și Frederic, iar singura soră, Cecilie, s-a născut în 1917. Fetiței i se spunea “Adini” în familie.

La scurt timp după nașterea, medicii au observat că este afectată de sindromul Down, cea mai comună cauză genetică de retard mintal ușor și moderat, provocată de prezența unui cromozom 21 suplimentar.

carturesti.ro

Spre deosebire de alți copii cu nevoi speciale, Alexandrine nu a fost ascunsă, ea a apărut în fotografiile oficiale ale familiei și la evenimentele publice și a fost tratată de părinți cu multă înțelegere și afecțiune. Copila a fost îngrijită cu devotament de asistenta ei, Selma Boese, iar în adolescență a urmat cursurile Trüpersche Sonderschule, o școală pentru educația tinerelor cu nevoi speciale, prima instituție de învățământ din Europa dedicată pregătirii artistice a copiilor cu deficiențe cognitive și fizice.

Alexandrine a trăit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial într-un sanatoriu din Bavaria, în Pöcking, și mai târziu într-o căsuță în apropierea lacului Starnberg, fiind vizitată în mod regulat de familie, în special de fratele ei, Louis Ferdinand. Prințesa a murit pe 2 octombrie 1980, la vârsta de 65 de ani, și a fost înmormântată lângă părinții și fratele ei mai mic, Frederic, la Castelul Hohenzollern.

fashiondays.ro

 

DS TW
No comments

leave a comment