HomeMonarhieMari Duci și PrințiRegina Maria și câinii pe care i-a iubit (galerie foto)

Regina Maria și câinii pe care i-a iubit (galerie foto)

Regina Maria
DS TW

Regina Maria iubea mult toți câinii, dar ogarii Borzoi (în România este folosită frecvent forma Barzoi) erau preferații ei. Grațioși, puternici, inteligenți, cu o siluetă elegantă, devotați stăpânilor, câinii Borzoi au fost principii familiei regale a României.

Primele exemplare cunoscute în Europa Occidentală din această rasă sunt notate la jumătatea secolului al XIX-lea la curtea reginei Victoria a Angliei, care a fost primul cap încoronat care a deținut un exemplar de Borzoi, apoi patrupedele au devenit foarte populare și răspândite la curțile regale din Franța, Germania, Belgia și Olanda.

Russkaya Psovaya Borzaya este o rasă veche, crescută de nobilii ruși pentru a-i ajuta la vânătoare, un crescător pasionat fiind Marele Duce Nicolai Nicolaevici al Rusiei, care avea peste 200 exemplare de ogari în canisa sa numită Perchino.

Rasa aproape a dispărut în Rusia odată cu Revoluția bolșevică din 1917, pentru că era asociată cu familia imperială și cu nobilimea, dar, din fericire, existau la acel moment destule exemplare în Europa.

Regina Maria a României le-a transmis și copiilor ei dragostea pentru animale, principesa Ileana fiind frecvent fotografiată înconjurată de ponei sau de cățeluși, iar regele Mihai, nepotul reginei, a fost, la rândul său, un mare iubitor de câini, având, de-a lungul timpului, un ciobanesc german, un dog german, un Saint-Bernard și un cocker spaniel.

DS TW

leave a comment