HomeOameni care au intrat în istorieCreatori de modăSally Hansen, femeia care a construit imperiul ojelor

Sally Hansen, femeia care a construit imperiul ojelor

Sally Hansen
DS TW

Sally Genevive Hansen s-a născut în 1908 în Kansas City, fiind fiica lui Thomas M. și Jennie M. Finney, proprietarii unei mici companii de cosmetice numită La Finné. În adolescență, Sally a plecat de acasă pentru a deveni dansatoare la Hollywood, unde a primit mici roluri în filme precum “The Orfeu Four”, “Friendly Enemies” și “Spring is Upon Us”.

În timp ce lucra ca dansatoare și actriță la Hollywood, Hansen avea, sub numele Sally Finney, o rubrică intitulată “Your Candid Mirror” în Los Angeles Times. Tânăra a scris o serie de 91 de articole în care a oferit sfaturi de frumusete si stil de viață, încurajându-și cititoarele să aibă încredere în ele însele.

carturesti.ro

După ce și-a încheiat cariera artistică, Hansen a preluat compania de cosmetice a părinților ei și a reinventat-o sub numele House of Hollywood.  Parteneri îi erau primul soț și fratele ei. La începutul anilor 1940, Sally a extins compania într-un sediu de 2.400 de metri pătrați, devenit cel mai mare sediu al unui magazin de cosmetice din California de Sud.

În 1946, antreprenoarea a abandonat House of Hollywood pentru a-și crea o companie de produse cosmetice în New York, pe care a numit-o după numele ei, Sally Hansen Inc. Primele două mărci comerciale au fost Hard As Nails și Mend-A-Nail și a angajat mai ales femei în fabrica ei, încercând să le ofere acestora șansa de a fi independente financiar.

Sally Hansen

Tratamentul Hard As Nails este și astăzi folosit de doamne pentru că lasă suprafața unghiei netedă și oferă rezistență și protecție de lungă durată. Sally a povestit că era obsedată din cauza unghiilor ei fragile, care se rupeau frecvent, se crăpau sau se exfoliau, de aceea afacerile ei cu produse cosmetice s-au axat în mod special pe produse pentru manichiură și pedichiură.

Sally Hansen

Hansen a vândut brandul în 1962 către Maradel Products, iar marca a devenit numărul unu în industria lacurilor și tratamentelor pentru unghii în Statele Unite și, din 2017, este distribuită în peste 55 de țări, inclusiv în România.

fashiondays.ro

Sally Hansen a fost căsătorită de trei ori. Prima dată la 19 ani, cu Eugene Gunther, care a înșelat-o de nenumărate ori, motiv pentru care în 1929 Sally a depus actele de divorț, mai ales pentru că bărbatul era și violent. Pe 20 noiembrie 1932, s-a căsătorit cu Adolf M. Hansen, un medic chirurg foarte cunoscut și cuplul a dus o viață fericită, plină de petreceri, dar ambițiile lui Sally le-au depășit pe cele ale soțului său și pe 1 octombrie 1946 a depus din nou actele de divorț. În 1947, Hansen s-a căsătorit pentru a treia oară cu Jack Newton, un bărbat cu 11 ani mai tânăr decât ea, care i-a fost alături până în ultima clipă.

Sally Hansen

Sally Hansen a murit pe 16 decembrie 1963, la vârsta de 56 de ani, din cauza unui cancer pulmonar galopant, și a fost înmormântată în Los Angeles. Numele ei este cunoscut în întreaga lume de femeile care îi folosesc produsele fără să știe povestea ambițioasei antreprenoare care a avut succes într-o epocă în care lumea afacerilor era dominată de bărbați.

DS TW
No comments

leave a comment