HomeOameni care au intrat în istorieHollywood clasicUn Crăciun la Hollywood în anii ‘30

Un Crăciun la Hollywood în anii ‘30

Crăciun
DS TW

De Crăciun la Hollywood e cu totul altfel decât la noi. Apele nu îngheaţă, zăpada nu acoperă străzile, acoperişuri şi copacii… Palmierii sunt verzi şi florile cresc nestingherite de frigul iernii în parcuri şi grădini. În California veşnic însorită nu există decât vară şi primăvară. Numai iernile grele sunt marcate prin câteva ploi torenţiale, uneori prin taifunuri care se abat cu furie pe coastele Pacificului…

Cu toate acestea, vedetele din Hollywood serbează Crăciunul ca şi cei care trăiesc în ţările cu iarnă adevărată… Zăpada o găsesc de altfel la câţiva kilometri, sus pe înălţimile munţilor şi în… vitrinele frumos împodobite de pe Hollywood Boulevard. Brazii pentru tradiţionalul pom de Crăciun sunt transportaţi pe calea oceanului tocmai din Nordul Americii şi din Canada. Există o industrie şi un comerţ întreg al pomilor de Crăciun. Sute de vagoane se descarcă anual înainte de sărbători în gările din Hollywood şi Los Angeles.

Crăciun

În studiouri, Crăciunul se serbează cu mult fast. În fiecare an, spre bucuria micuţilor protagonişti, se înalţă într-unul din studiouri un imens brad, luminat feeric şi împodobit cu tot felul de daruri destinate copiilor personalului studiourilor. Marlene Dietrich este nelipsită, în fiecare an, de la această serbare, căci nu există bucurie mai mare pentru fetiţa ei, mica Maria “Heidede” Sieber, decât mult aşteptatul “pom”. Fireşte că Marlene Dietrich cumpără un brad frumos micei “Heidede” pentru acasă, dar poate fi comparat acest arbore cu uriaşul pom de Crăciun din studio?

Blonda Toby Wing, una din cele mai tinere “steluţe” ale studiourilor Paramount, recent ieşită din zidurile universităţii, asistă şi dânsa împreună cu toţi copiii la serbarea pomului de Crăciun, cu aceeaşi bucurie puerilă pe care o avea cu câţiva ani în urmă, când mai purta rochiţe scurte. E atât de copilăroasă blonda Toby Wing, încât organizatorii serbării îi rezervă în fiecare an o păpuşă, spre deznădejdea lui Jackie Coogan, logodnicul ei.

Crăciun
Crăciun

Marlene Dietrich şi Toby Wing nu sunt singurele vedete care asistă la serbarea pomului de Crăciun. Dansatoarea Frances Drake, Kitty Carlisle (subreta care a lansat “rochia aerodinamică”) şi blonda Miriam Hopkins sunt nelipsite în fiecare an. Ele se simt foarte bine în mijlocul armatei de copii şi părinţi, colaboratorii lor preţioşi, mulţumită cărora şi-au făurit faima mondială.

În America, sărbătoarea Crăciunului nu ţine decât două zile. A treia zi, lucrul reîncepe pretutindeni, în uzini, birouri, în studiourile din Hollywood… Dar pentru aceste două zile, pregătirile încep cu multe săptămâni înainte. Magazinele din Los Angeles şi Hollywood sunt luate cu asalt de vedete şi oameni de film. De la marea stea până la ultima figurantă, toate fac cumpărături.

Crăciun

Sursa: Ilustratiunea Română, 1934

DS TW

leave a comment