HomeOameni care au intrat în istorieAsasini și criminaliMarion Parker, victima celei mai îngrozitoare crime din L.A.

Marion Parker, victima celei mai îngrozitoare crime din L.A.

Marion Parker
DS TW

Frances Marion Parker s-a născut pe 11 octombrie 1915 și a fost, conform publicației Los Angeles Times, victima “celei mai îngrozitoare crime a anilor 1920”. Fetița a dispărut pe 15 decembrie 1927, după ce a fost luată de la Liceul Mount Vernon din Los Angeles de un bărbat necunoscut care s-a dat drept angajat al tatălui ei, Perry. Individul a pretins că domnul Parker a suferit un accident, a răpit-o pe Frances, dar nu și pe sora ei geamănă, Marjorie, care învăța la aceeași școală. Din acel moment, Marion nu a mai fost văzută niciodată.

A doua zi, familia Parker, care alertase poliția chiar din seara precedentă, a început să primească o serie de scrisori de răscumpărare prin care i se cerea suma de 1.500 de dolari, adică echivalentul a peste 22.000 de dolari astăzi, biletele fiind semnate cu diferite nume printre care “Soarta”, “Moartea” și “Vulpea”, unele cuvinte de pe epistole fiind scrise în limba greacă.

Urmând instrucțiunile de pe scrisorile, tatăl fetiței, Perry Parker, care era angajat al unei bănci, a acceptat să se întâlnească cu răpitorul, dar prima tentativă a eșuat. După încă un schimb de bilete, dintre care unul conținea inclusiv câteva rânduri scrise de mâna lui Marion în care își implora tatăl să respecte instrucțiunile bărbatului și să nu implice poliția, și câteva apeluri telefonice foarte scurte, cei doi au organizat încă o întâlnire în centrul orașului Los Angeles în ziua de 17 decembrie 1927.

În primă fază, tatăl fetei s-a consultat cu autoritățile și a primit permisiunea de a-l vedea pe răpitor singur și fără monitorizarea forțelor de ordine, insistând să facă acest lucru pentru că îi era teamă pentru viața copilei. Perry a ajuns la locul indicat cu banii de răscumpărare asupra sa, la ora 20:00 a apărut și bărbatul respectiv, care conducea un coupe Chrysler, mașina a oprit lângă el și domnul Parker a putut să vadă un individ a cărui față era acoperită cu o bandană. A zărit-o și pe Marion, care era așezată pe scaunul pasagerului, dar nu se mișca deloc. Când a strigat-o, fata nu a răspuns, deși ochii ei erau deschiși și tatăl a presupus că fusese drogată.

Imediat ce a primit banii, răpitorul a pornit mașina, a aruncat corpul copilei din mers și a demarat în trombă. Perry și-a dat seama imediat că fiica sa era moartă și a chemat poliția care a constatat că trupul fetiței fusese profanat, îi fuseseră tăiate membrele, ochii îi erau cusuți cu ață pentru a rămâne deschiși, iar trunchiul era umplut cu cârpe, membrele fiindu-i găsite a doua zi în parcul Elysian. Autopsia a indicat că Marion era decedată de cel puțin douăsprezece ore. Ancheta a început imediat și a implicat peste 20.000 de ofițeri de poliție și voluntari ai Legiunii Americane, fiind oferită o recompensă de 50.000 de dolari pentru identificarea și capturarea ucigașului, viu sau mort, iar ulterior suma a fost ridicată la 100.000 de dolari, după numeroase donații din partea oamenilor din oraș.

Ucigașul copilei a fost identificat ca fiind William Edward Hickman, un fost coleg de serviciu al lui Perry Parker, un tânăr în vârstă de 19 ani care avusese în antecedente probleme cu legea.

Polițiștii l-au urmărit pe Hickman câteva zile și au observat că plătea cumpărăturile cu banii pe care îi primise pentru răscumpărarea lui Marion și în cele din urmă l-au reținut în orașul Echo din Oregon pe 22 decembrie 1927.

Bărbatul a fost extrădat în California, unde a fost acuzat și condamnat pentru uciderea lui Frances Marion Parker. A mărturisit totul în scris, inclusiv cele mai îngrozitoare detalii despre cum a chinuit-o pe biata fetiță.

Avocatul criminalului a susținut că bărbatul era nebun și că ar fi simțit că o putere supranaturală, pe care a numit-o “Providence”, care l-ar fi pus să o răpească pe copilă și să comită crima. A fost unul dintre primii inculpați din California care a încercat să beneficieze de legea care permitea acuzaților să invoce cauza nebuniei temporare în timpul procesului. Hickman a fost acuzat pentru crimă cu premeditare și condamnat la moarte prin spânzurătoare, sentința fiind pusă în aplicare la închisoarea San Quentin în octombrie 1928.

Marion Parker
DS TW
Latest comment
  • Groaznic.. Nu pot spune altceva.. Deși urmăresc uneori emisiuni ale canalului Crime? Investigation, această istorie, poveste adevărată, te cutremură. Poți fi cel mai nepăsător om, însă un copil ucis, un corp micuț supus profanării, te cutremură.. Dacă ai un strop de conștiință, nu poți să te înduioșezi de condamnarea ucigașului, la moarte. Nu se putea face altfel.

leave a comment