HomeMonarhieProgram: Jubileul de Platină, patru zile de evenimente fastuoase în onoarea reginei Elisabeta a II-a

Program: Jubileul de Platină, patru zile de evenimente fastuoase în onoarea reginei Elisabeta a II-a

Jubileul
DS TW

Palatul Buckingham a anunțat programul complet al evenimentelor organizate cu prilejul celebrării reginei Elisabeta a II-a, care marchează 70 de ani de la urcarea pe tronul Marii Britanii.

Evenimentele vor include deschiderea pentru public a domeniilor private ale suveranei şi un concert în faţa Palatului Buckingham din Londra, dar nu este clar la care dintre ele va participa regina Elisabeta a II-a. Multe dintre sarcini au fost repartizate membrilor familiei regale, prinţul William şi soţia sa, Kate, precum şi ducesa de Cornwall având cele mai multe  roluri de reprezentare în următoarele patru zile.

Jubileul

Astăzi, începând cu ora 12.00 (ora României) are loc parada ”Trooping the Colour” la Horse Guards Parade, urmată de un survol aerian cu 70 de aparate ale Royal Air Force. Regina va apărea în balconul Palatului Buckingham împreună cu alți membri-cheie ai familiei regale pentru a urmări evenimentul și tot astăzi în Regatul Unit, Insulele Canalului, Insula Man şi în teritoriile britanice de peste mări se vor aprinde simultan făclii dedicate Jubileului.

Vineri, 3 iunie, va fi oficiat un serviciu religios în semn de recunoştinţă pentru domnia suveranei la Catedrala St Paul, urmat, pe 4 iunie, de Platinum Party At The Palace, un spectacol la care vor lua parte trupa Queen și Adam Lambert, Diana Ross, Elton John, Alicia Keys, Nile Rodgers şi Andrea Bocelli.

Un prânz festiv – Big Jubilee Lunch -, celebrat pe întreg teritoriul ţării, va avea loc duminică, 5 iunie, în ultima din cele patru zile de festivităţi. În perioada weekendului prelungit, reşedinţele de la Sandringham şi Balmoral îşi vor deschide porţile vizitatorilor care vor dori să se alăture celebrărilor.

Jubileul

Artişti, dansatori, muzicieni, personal militar, angajaţi din domenii esenţiale şi voluntari vor spune povestea domniei reginei în cadrul evenimentului Platinum Jubilee Pageant, care va include River Of Hope, o paradă de-a lungul bulevardului The Mall, spectacol care surprinde transformarea societăţii britanice după urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II-a în 1952. Show-ul se va încheia cu interpretarea imnului naţional, “God Save the Queen”, în exteriorul Palatului Buckingham.

Evenimentele vor fi transmise în direct de BBC, dar selecțiuni generoase vor putea fi urmărite și la televiziunile din România.

Jubileul

Sursa:

https://www.royal.uk/platinumjubilee

DS TW
No comments

leave a comment