HomeOameni care au intrat în istorieCreatori de modăSfârșitul tragic al contesei Luciana Pignatelli, imaginea companiei Camay

Sfârșitul tragic al contesei Luciana Pignatelli, imaginea companiei Camay

DS TW

Luciana Malgeri Pignatelli s-a născut pe 13 ianuarie 1935 la Roma și a fost fiica jurnalistului Francesco Malgeri și a soției sale, Nelida Lenci, care fusese căsătorită înainte cu contele Dino Crespi.

Pe 20 iunie 1954, Luciana s-a căsătorit cu Prințul Don Nicolò Maria Pignatelli Aragon Cortès, al 17-lea Prinț de Noia, care era director al companiei Gulf Oil. Cuplul a avut doi copii, Prințesa Donna Fabrizia și Prințul Don Diego, dar cei doi au decis să divorțeze în 1968.

Doi ani mai târziu, în 1970, Luciana Pignatelli s-a recăsătorit cu Burt Simms Avedon, pe atunci președintele al companiei de cosmetice Eve din Roma, dar și această relație s-a încheiat printr-un divorț în 1980.

În anii ‘70, Luciana a devenit purtătoarea de cuvânt și imaginea publică a brandului Camay, specializat mai ales în săpunuri fine, apărând frecvent în reclame la televiziunile americane și europene. Contesa a fost un adevărat arbitru al eleganței, toate aparițiile ei publice fiind urmărite în revistele de modă.

 

Frumoasa italiancă a administrat compania celui de-al doilea soț și a devenit și designer de bijuterii, călătorind de cel puțin două ori pe an la atelierele din Bangkok ale lui Rolf von Bueren, un nobil german care a înființat firma Lotus Arts de Vivre, o companie de obiecte de artă cu sediul în Thailanda.

În octombrie 2008, ajunsă la vârsta de 73 de ani, Luciana Pignatelli s-a sinucis ingerând o supradoză de somnifere, după ce a aflat că investițiile pe care le făcuse în ultimii ani nu aveau nicio valoare. Bătrâna doamnă a lăsat un bilet de adio cu câteva cuvinte: “Sunt bătrână și săracă, eu nu mai pot face față.”

Lumea strălucitoare în care își petrecuse cea mai mare parte din viață se prăbușise acum, iar realităților cu care era nevoită să se confrunte au determinat-o să ia această decizie, a mărturisit la acel moment o prietenă.

DS TW
No comments

leave a comment