HomeOameni care au intrat în istorieCopii celebriJacqueline Kennedy, o fetiță adorabilă (galerie foto)

Jacqueline Kennedy, o fetiță adorabilă (galerie foto)

DS TW

Jacqueline Lee Bouvier s-a născut pe 28 iulie 1929, la Maternitatea Stony Brook din Southampton, New York. Mama ei, Janet Lee Bouvier, era de origine irlandeză, iar tatăl avea strămoși francezi, scoțieni și englezi. Fetiţa a fost botezată la Biserica Sf. Ignatie Loyola din Manhattan şi a fost crescută în credința catolică.

Jacqueline și-a petrecut anii copilăriei în Manhattan și la Lasata, o stațiune din Long Island, perioadă în care a luat lecţii intensive de călărie, de balet şi de franceză, citea mult şi avea o uşurinţă extraordinară de a învăţa limbi străine.

Căsătoria părinților a fost tensionată din cauza faptului că tatăl ei era alcoolic și avea numeroase legături extraconjugale, dar bărbatul o idolatriza pe Jackie și o numea “cea mai frumoasă fiică pe care o poate avea vreodată un om”. Familia s-a confruntat cu mari dificultăți financiare în urma crizei economice din 1929, când John Vernou Bouvier, care era broker pe Wall Street, și-a pierdut mare parte din avere. Părinţii Jacquelinei s-au despărțit în 1936 și au divorțat patru ani mai târziu, presa publicând multe detalii despre despărțire.

Potrivit vărului ei, John H. Davis, Jacqueline a fost profund afectată de divorț. Când mama s-a recăsătorit cu moștenitorul Standard Oil, Hugh Dudley Auchincloss Jr., ea și sora ei nu au participat la ceremonie. În toamna lui 1947, Jacqueline a fost admisă la Colegiul Vassar din Poughkeepsie, New York, a devenit o studentă eminentă, a participat la cluburile de teatru ale şcolii și a scris pentru ziarul instituției.

Şi-a făcut debutul în societate în vara  premergătoare intrării la facultate și a devenit o prezență obişnuită a reuninunilor mondene din New York, cronicarul cotidianului Hearst, Igor Cassini, numind-o “debutanta anului”.

În timpul studenţiei, a petrecut un an în Franța, la Universitatea din Grenoble și la Sorbona, în programul de studii în străinătate al Colegiului Smith. După ce a revenit acasă, s-a transferat la Universitatea George Washington, luându-și licența în literatură franceză în 1951.

 

Galerie foto:

DS TW
No comments

leave a comment