Jacqueline Kennedy, o fetiță adorabilă (partea I) – galerie foto

Jacqueline Lee Bouvier s-a născut pe 28 iulie 1929, la Spitalul Stony Brook din Southampton, New York. Mama ei, Janet Lee Bouvier, era de origine irlandeză, iar tatăl avea strămoși francezi, scoțieni și englezi. Fetiţa a fost botezată la Biserica Sf. Ignatie Loyola din Manhattan şi a fost crescută în credința catolică.

Jacqueline și-a petrecut anii copilăriei timpurii în Manhattan și la Lasata, o stațiune din Long Island. Îl idolatriza pe tatăl ei, care o numea “cea mai frumoasă fiică pe care o poate avea vreodată un om”. În copilărie a luat lecţii intensive de călărie, de balet şi de franceză, citea mult şi avea o uşurinţă extraordinară de a învăţa limbi străine.

Căsătoria părinților ei a fost tensionată din cauza alcoolismul tatălui și a legăturilor extraconjugale pe care acesta le avea. Familia s-a confruntat cu mari dificultăți financiare în urma crizei economice din 1929, când John Vernou Bouvier, broker pe Wall Street, a pierdut mare parte din avere. Părinţii Jacquelinei s-au despărțit în 1936 și au divorțat patru ani mai târziu, presa publicând detalii intime despre despărțire.

Potrivit vărului ei, John H. Davis, Jacqueline a fost profund afectată de divorț. Când mama sa s-a recăsătorit cu moștenitorul Standard Oil, Hugh Dudley Auchincloss Jr., ea și sora ei nu au participat la ceremonie.

În toamna lui 1947, tânăra Jacqueline a intrat în Colegiul Vassar din Poughkeepsie, New York şi a fost o studentă eminentă, a participat la cluburile de artă și de teatru ale şcolii și a scris pentru ziarul colegiului.

Şi-a făcut debutul în societate în vara  premergătoare intrării la facultate și a devenit o prezență obişnuită a reuninunilor mondene din New York. Cronicarul cotidianului Hearst, Igor Cassini, a numit-o “debutanta anului”.

În timpul studenţiei şi-a petrecut un an în Franța, la Universitatea din Grenoble și la Sorbona de la Paris în programul de studii în străinătate al Colegiului Smith. După ce s-a întors acasă, s-a transferat la Universitatea George Washington, absolvind cu diplomă de licență în literatură franceză în 1951.

 

Galerie foto:

Alte articole

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *