Cele două surori s-au născut în Brighton, Anglia, pe 5 februarie 1908. Mama lor, Kate Skinner, o barmaniță necăsătorită, le-a adus pe lume fără să bănuiască măcar că ar fi însărcinată cu gemene. Daisy și Violet Hilton aveau șoldurile și fesele lipite, același sistem circulator și un singur pelvis, dar niciun alt organ intern afectat.
Medicul James Augustus Rooth, cel care a asistat-o pe femeie, a făcut un raport complet al nașterii siamezelor pentru British Medical Journal și, ulterior, pentru Societatea Medico-Chirurgicală din Sussex, în atenția căreia a ajuns neobișnuitul caz. Membrii organizației au decis în unanimitate că încercarea de separare este exclusă, pentru că ar avea ca sigură consecință moartea uneia dintre fete.
Patroana mamei a văzut în eveniment o sursă de câștig, le-a cumpărat efectiv pe cele două fete și le-a luat sub tutela familiei sale, schimbându-le inclusiv numele de familie. Soții Hilton le-au ținut sub un control strict, le-au obligat să ia lecții de dans și de muzică sub amenințarea abuzurilor fizice și, imediat ce au crescut un pic, adică atunci când au ajuns la vârsta de 3 ani, au început să le exploateze.
Sub numele de “Gemenele Unite”, familia Hilton le-a dus într-un turneu în Germania, apoi în Australia, iar în 1916 fetele au ajuns în Statele Unite. Aveau doar 8 ani și, evident, absolut toți banii pe care îi câștigau în spectacole aparțineau stăpânilor lor. Ceva mai târziu, în 1926, cei doi soți Hilton le-au obligat să semneze un contract de exclusivitate cu daune exorbitante în cazul în care și-ar fi dorit să scape de ei. Când Mary Hilton a murit, siamezele au fost lăsate moștenire fiicei acesteia, Edith Meyers, fiind ținute captive timp de mai mulți ani. Obligate să se îmbrace, să cânte și să danseze după cum voia noua stăpână, Daisy și Violet erau pedepsite drastic dacă încercau cumva să se împotrivească.
În 1931, după 23 de ani de când erau sclavele familiei Hilton, siamezele și-au dat în judecată noii manageri și au obținut eliberarea de verosul contract și pagube în sumă de 100.000 de dolari. Daisy s-a vopsit blondă și fetele au început să se imbrace diferit, dar au continuat să apară pe scenă.
În scurt timp, Violet s-a îndrăgostit de muzicianul Maurice Lambert, dar căsătoria lor a fost imposibil de realizat, autoritățile din 21 dintre statele americane în care au încercat să obțină aprobare refuzându-le cererea.
În 1932, siamezele au apărut în filmul “Freaks”, iar popularitatea lor a început să crească, dar după acest prim rol nu au mai primit niciun alt angajament. Doi ani mai târziu, în 1936, în căutare de publicitate și de noi contracte, Violet a încercat un truc. S-a căsătorit, de această dată având aprobarea autorităților obținută în urma unor îndelungate procese în instanță, cu actorul homosexual James Moore. Căsătoria a fost formală, motiv pentru care, zece ani mai târziu, a fost anulată.
Cealaltă siameză, Daisy, s-a căsătorit în 1941 cu un dansator, Buddy Sawyer, mariajul fiind la fel de formal ca al surorii. Tânărul era, și el, homosexual și după 10 zile a cerut divorțul.
În 1951, fetele au primit un contract pentru un nou film, “Chained for Life”, o peliculă inspirată chiar din viața lor, dar realizarea cinematografică a fost destul de proastă și, nu după mult timp, au intrat în uitare.
Ultima dată când au apărut pe scena a fost în 1961, într-un turneu în Charlotte, Carolina de Nord, când aveau 53 de ani, dar managerul le-a abandonat pur și simplu în oraș și, cum nu aveau nici măcar bani de drum, au fost nevoite să se angajeze ca vânzătoare într-un magazin alimentar local.
Opt ani au lucrat la băcănia din Carolina de Nord și într-o bună zi șeful lor lor a alertat poliția pentru că nu s-au mai prezentat la muncă. Siamezele au fost descoperite moarte în locuința lor, raportul medico-legal notând că decesul a survenit din cauza unui virus gripal. Prima se pare că a murit Daisy, Violet supraviețuindu-i între două și patru zile. Siamezele Daisy și Violet Hilton au fost înmormântate în cimitirul Forest Lawn Vest din Charlotte, Carolina de Nord.
Cea mai veche pereche de gemeni uniţi despre care există referințe s-a născut in Anglia, la Biddenden, în jurul anului 1100: erau uniţi prin partea inferioară a trunchiurilor; avea fiecare un singur braţ sănătos, un al treilea, comun, fiind doar un ciot. Au trăit până la vârsta de 35 de ani. Petrarca, în opera sa „De rebus memorandis”, face şi el referire la nişte gemeni siamezi care s-au născut, după toate probabilităţile, la 1316, în Spitalul Santa Maria della Scala din Florenţa. În anul 1851 s-a născut in Carolina de Nord perechea de fetiţe de culoare – Christie şi Millie. La vârsta de 22 de ani ele vorbeau câteva limbi străine şi, de asemenea, cântau foarte bine: Millie contrarto, iar Christie soprano. Drept urmare au si fost poreclite „privighetoarea cu două capete”.
Un mare interes au stârnit în lumea întreagă și surorile Blažek – Rosa și Josepha, născute în 1878 în Cehoslovacia. Ele au devenit celebre nu atât din cauza malformaţiei lor, erau gemene în formă de X, cât mai ales faptului că, rămânând însărcinată, Rosa a născut un copil absolut normal. Interesant este faptul că, deşi numai ea a suferit transformările legate de evoluţia sarcinii, după naşterea copilului au putut alăpta amândouă surorile. Blažek – Rosa și Josepha au decedat la vtrsta de 44 de ani.