HomeOameni care au intrat în istorieHollywood clasicTrista poveste a siamezelor Daisy și Violet

Trista poveste a siamezelor Daisy și Violet

Cele două surori s-au născut în Brighton, Anglia, pe 5 februarie 1908. Mama lor, o barmaniță necăsătorită, le-născut fără să bănuiască măcar că ar fi însărcinată cu gemene. Daisy și Violet Hilton aveau șoldurile și fesele lipite, același sistem circulator și un singur pelvis, dar niciun alt organ intern major afectat.
Medicul James Augustus Rooth, cel care le-a adus pe lume, a făcut un raport complet al nașterii siamezelor pentru British Medical Journal și ulterior Societatea Medico-Chirurgicală din Sussex, în atenția căreia a ajuns neobișnuitul caz, a decis în unanimitate că încercarea de separare este exclusă, pentru că ar avea ca sigură consecință moartea uneia dintre fete.

Patroana mamei fetelor, barmanița Kate Skinner, a văzut în eveniment o sursă de câștig, le-a cumpărat efectiv pe cele două fete și le-a luat sub tutela familiei sale, schimbându-le inclusiv numele de familie. Soții Hilton le-au ținut sub un control strict, le-au obligat să ia lecții de dans și de muzică sub amenințarea abuzurilor fizice și, imediat ce au crescut un pic, adică atunci când au ajuns la vârsta de 3 ani, au început să le exploateze.
Sub numele de “Gemenele Unite”, familia Hilton le-a dus într-un turneu în Germania, apoi în Australia, iar în 1916 fetele au ajuns în Statele Unite. Aveau doar 8 ani și, evident, absolut toți banii pe care îi câștigau în spectacole aparțineau stăpânilor lor. Ceva mai târziu, în 1926, cei doi soți Hilton le-au obligat să semneze un contract de exclusivitate cu daune exorbitante în cazul în care și-ar fi dorit să scape de ei.


Când Mary Hilton a murit, siamezele au fost lăsate moștenire fiicei acesteia, Edith Meyers, fiind ținute captive timp de mai mulți ani. Obligate să se îmbrace, să cânte și să danseze după cum voia noua stăpână, Daisy și Violet erau pedepsite drastic dacă încercau cumva să se împotrivească.
În 1931, după 23 de ani de când erau sclavele familiei Hilton, siamezele și-au dat în judecată noii manageri și au obtinut eliberarea de verosul contract și pagube de 100.000 de dolari la valoarea de astăzi. Daisy s-a vopsit blondă și fetele au început să se imbrace diferit, dar au continuat să apară pe scenă.
În scurt timp, Violet s-a îndrăgostit de muzicianul Maurice Lambert, dar căsătoria lor a fost imposibil de realizat, autoritățile din 21 dintre statele americane în care au încercat să obțină aprobare, refuzându-le cererea.

În 1932, siamezele au apărut în filmul Freaks, iar popularitatea lor a început să crească, dar după acest prim rol nu au mai primit niciun alt angajament. Doi ani mai târziu, în 1936, în căutare de publicitate și de noi contracte, Violet a încercat un truc. S-a căsătorit, de această dată având aprobarea autorităților obținută în urma unor îndelungate procese în instanță cu actorul homosexual James Moore. Căsătoria a fost formală, motiv pentru care, zece ani mai târziu, a fost anulată.
Cealaltă siameză, Daisy, s-a căsătorit în 1941 cu un dansator, Buddy Sawyer, mariajul fiind la fel de formal ca al surorii ei. Tânărul era, și el, homosexual și după 10 zile Buddy a cerut divorțul.
În 1951 fetele au primit un contract pentru un nou film, “Chained for Life”, o peliculă inspirată chiar din viața lor, dar realizarea cinematografică a fost destul de proastă și, nu după mult timp, au intrat în uitare.

Ultima dată când au apărut pe scena a fost în 1961, într-un turneu în Charlotte, Carolina de Nord, când aveau 53 de ani, dar managerul le-a abandonat pur și simplu, în oraș și, cum nu aveau nici măcar bani de drum, au fost nevoite să se angajeze vânzătoare într-un magazin alimentar local.
Opt ani au lucrat la băcănia din Carolina de Nord și într-o bună zi șeful lor lor a alertat poliția pentru că nu s-au mai prezentat la muncă. Siamezele au fost descoperite moarte în locuința lor, raportul medico-legal notând că decesul a survenit din cauza unui virus gripal din Hong Kong. Prima se pare că a murit Daisy, Violet supraviețuindu-i între două și patru zile. Siamezele Daisy și Violet Hilton au fost înmormântate în cimitirul Forest Lawn Vest din Charlotte, Carolina de Nord.

 

Galerie foto:

 

 

No comments

leave a comment