Sfârșitul tragic al contesei Luciana Pignatelli, imaginea companiei Camay în anii ‘70

Luciana Malgeri Pignatelli s-a născut pe 13 ianuarie 1935 la Roma și a fost fiica jurnalistului Francesco Malgeri și a soției sale, Nelida Lenci, care fusese căsătorită înainte cu contele Dino Crespi.

Pe 20 iunie 1954, Luciana s-a căsătorit cu Prințul Don Nicolò Maria Pignatelli Aragon Cortès, al 17-lea Prinț de Noia, care era director al companiei Gulf Oil. Cuplul a avut doi copii, Prințesa Donna Fabrizia și Prințul Don Diego, dar cuplul a divorțat în 1968.

Doi ani mai târziu, în 1970, Luciana Pignatelli s-a căsătorit cu Burt Simms Avedon, pe atunci președintele al companiei de cosmetice Eve din Roma, dar și această relație s-a încheiat printr-un divorț în 1980.

În anii ‘70, Luciana Pignatelli, ea a devenit purtătoarea de cuvânt și imaginea publică a brandului Camay, specializat mai ales în săpunuri fine, apărând în reclamele la televiziune americane și europene. Contesa a fost un adevărat arbitru al eleganței, toate aparițiile ei publice fiind urmărite în revistele de modă.

Frumoasa italiancă a fost și coordonatorul companiei celui de-al doilea soț, iar în ultimii ani ea a devenit designer de bijuterii, călătorind de cel puțin două ori pe an la atelierele din Bangkok ale lui Rolf von Bueren, un nobil german care a înființat firma Lotus Arts de Vivre, o companie de bijuterii și obiecte de artă cu sediul în Thailanda.

În octombrie 2008, ajunsă la vârsta de 73 de ani, Luciana Pignatelli s-a sinucis ingerând o supradoză de somnifere, după ce a aflat că investițiile pe care le făcuse în ultimii ani nu aveau nicio valoare. Bătrâna doamnă a lăsat un bilet cu câteva cuvinte: “Sunt bătrână și săracă, eu nu mai pot face față.”

Alte articole

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *