HomeOameni care au intrat în istorieJulio Iglesias împlinește 80 de ani. Formidabila familie a muzicianului

Julio Iglesias împlinește 80 de ani. Formidabila familie a muzicianului

Julio Iglesias
DS TW

Julio Iglesias s-a născut pe 23 septembrie 1943 la Madrid, fiind fiul lui Julio Iglesias Sr., un doctor din Ourense, care a devenit unul dintre cei mai apreciați medici ginecologi din țară și a fost specialist în infertilitate. Bunicii paterni, Manuela Puga Noguerol și Ulpiano Iglesias Sarria, erau de origine galică, iar cei materni au fost José de la Cueva y Orejuela și Dolores de Perignat y Ruiz de Benavides, din Puerto Rico.

Pasionat de sport, Julio a fost în tinerețe portar la echipa Real Madrid și, în paralel, a urmat Facultatea de Drept de la Universitatea CEU San Pablo din Madrid. Cariera de fotbalist profesionist s-a încheiat în 1963, după ce artistul a fost victima unui grav accident rutier care l-a lăsat în imposibilitatea de a merge timp de doi ani. Iglesias spunea despre acea perioadă: „Am avut mai mult curaj și atitudine decât talent”. În timp ce se afla în spital, un asistent medical pe nume Eladio Magdaleno i-a dat o chitară pentru a-l ajuta la recuperarea membrelor superioare, tânărul a învățat să cânte și astfel și-a descoperit pasiunea pentru muzică. A studiat apoi timp de trei luni la Bell Educational Trust’s Language School din Cambridge, apoi s-a întors la Madrid, pentru a-și lua licența în drept. Succesul artistic nu l-a împiedicat însă să mărturisească mai târziu: “Aș sparge cu plăcere această chitară, cu condiţia să mai apar o dată pe gazonul de pe stadionul Bernabeu…”

Julio Iglesias

În 1968, Julio Iglesias a câștigat Festivalul Internațional de Muzică de la Benidorm, un eveniment cunoscut în Spania, cu piesa „La vida sigue igual” („Viața merge înainte”), care a fost utilizată ulterior în filmul autobiografic cu același nume. A semnat apoi un contract cu Discos Columbia, reprezentanta spaniolă a companiei Columbia Records, și a lansat primul album de studio numit “Yo Canto”, care a ajuns pe locul 3 în topurile muzicale naționale.

Julio Iglesias
Julio Iglesias
Julio Iglesias

Un an mai târziu, în martie 1969, artistul a fost prezent la Festivalul Cerbul de Aur de la Brașov, apoi a reprezentat Spania la Eurovision. Următoarea piesă, “Un Canto A Galicia”, dedicată tatălui său, a intrat în topurile europene de muzică, single-ul fiind vândut în peste un milion de exemplare numai în Germania. În 1975, Iglesias a cucerit piața italiană cu piesa „Se mi lasci non vale”. Albumele cele mai cunoscute din acei ani au fost “A flor de piel” (1974), “El amor” (1975) și “Soy” (1973).

În 1979, Julio Iglesias s-a mutat la Miami, în Statele Unite, și a semnat un contract cu CBS International, iar doi ani mai târziu a lansat albumul “De niña a mujer”, în cinci limbi, pe care l-a dedicat fiicei sale, Chabeli, care a apărut pe copertă alături de el.

Julio Iglesias
sursa: discogs.com
Julio Iglesias
sursa: discogs.com

În 1984, a creat “1100 Bel Air Place”, album vândut în peste trei milioane de exemplare numai în Statele Unite, iar în 1988 a obținut un premiu Grammy pentru cel mai bun album pop latin pentru “Un hombre solo”. În același an a înregistrat un duet cu Stevie Wonder, „My Love”, care a avut un uriaș succes la public, urmat de mai multe colaborări cu Frank Sinatra, Dolly Parton, Sting și Art Garfunkel.

În septembrie 1999, Iglesias a revenit în România, la 30 de ani de la participarea la Cerbul de Aur. Artistul a cântat pe Stadionul Cotroceni, în fața a 25.000 de spectatori: „Foarte mulți oameni au venit să mă vadă cântând și acest lucru este un mare privilegiu pentru orice artist din lume. Fiecare își dorește să aibă un stadion plin, iar în România acest lucru a fost posibil pentru mine. Vă iubesc și o să îmi aduc aminte cu drag de voi”, adăugând: “România este o ţară foarte frumoasă. Am revenit bucuros aici după 30 de ani, întotdeauna când un artist are şansa să se întoarcă într-o ţară în care a cântat cândva asta înseamnă că este încă iubit în ţara respectivă. Asta mă face să îi iubesc şi mai mult pe români.”

sursa: Monitorul de Sibiu, 2007

A revenit ulterior de mai multe ori în țara noastră, susținând concerte la Constanța, Timișoara, Bacău, București și Sibiu, inclusiv în 2007, an în care s-a întânit și cu Klaus Iohannis, primarul de la acea dată al orașului, căruia i-a spus: “Sibiul este un oraș minunat, cu oameni extraordinari și sper să fiți reales iar și iar ca să mai vin aici. Vă rog să faceți așa. Voi veni de câte ori mă invitați ca primar sau ca președinte. Exact, de câte ori sunteți ales mă întorc în Sibiu.”

Viața personală a lui Julio Iglesias a fost urmărită cu mult interes de revistele mondene din întreaga lume. Pe 29 ianuarie 1971, artistul s-a căsătorit cu Isabel Preysler, o prezentatoare de televiziune de origine filipineză, cuplul având trei copii: Chábeli, născută pe 3 septembrie 1971, care a devenit jurnalistă, Julio Jr., care a venit pe lume pe 25 februarie 1973, și el cântăreț, și Enrique, născut pe 8 mai 1975, compozitor, actor și producător.

sursa: discogs.com
Julio Iglesias
sursa: discogs.com

Mariajul s-a încheiat în 1979 și ulterior artistul a locuit cu Miranda Rijnsburger, o tânără cu 22 de ani mai mică decât el, cu care s-a căsătorit pe 26 august 2010. Cei doi au cinci copii: Miguel Alejandro Iglesias (născut pe 7 septembrie 1997), Rodrigo Iglesias (născut pe 3 aprilie 1999), gemenii Cristina și Victoria Iglesias (născuți pe 1 mai 2001) și Guillermo Iglesias, care a venit pe lume pe 5 mai 2007. Familia Iglesias locuiește în Republica Dominicană, deține mai multe complexe hoteliere, precum și Aeroportul Internațional Punta Cana, achiziționat împreună cu alți investitori.

Isabel, prima soție a lui Iglesias, s-a recăsătorit după divorț de încă două ori, cu Carlos Falcó, al cincilea marchiz de Griñón, și cu fostul ministru de finanțe al Spaniei Miguel Boyer, și a avut o relație de șapte ani cu scriitorul peruan Mario Vargas Llosa.

Pe 19 decembrie 2005, patriarhul familiei Iglesias, medicul Julio Iglesias Sr., cunoscut ca Papuchi, a încetat din viață în urma unui atac de cord, la vârsta de 90 de ani. Cu o săptămână înainte, presa aflase că Ronna Keitt, cea de-a doua lui soție, care avea la acel moment 42 de ani, era însărcinată cu al doilea copil, Ruth, care a venit pe lume câteva luni mai târziu, în iulie 2006. Primul copil al cuplului, Jaime, se născuse pe 18 mai 2004, în momentul în care fratele vitreg, Julio, avea 60 de ani, iar primii copii ai celui din urmă, Enrique, Julio Jr. și Chabeli, erau deja adulți.

Julio Iglesias
sursa: julioiglesias.com
sursa: julioiglesias.com

Julio Iglesias, care împlinește astăzi 80 de ani, a primit în 1983, la Paris, primul și singurul disc de diamant oferit vreodată unui cântăreț de către Cartea Recordurilor. Din 1985, Julio Iglesias are o Stea a Celebrității care îi poartă numele la Hollywood. De-a lungul remarcabilei sale cariere, a vândut peste 250 de milioane de albume și a obținut peste 2.600 de discuri de platină și de aur.

sursa: discogs.com
sursa: discogs.com
DS TW
No comments

leave a comment