HomeMonarhieMetrese, curtezane și amante celebreThelma Furness, amanta prințului de Wales

Thelma Furness, amanta prințului de Wales

DS TW

Vicontesa Thelma Furness s-a născut pe 23 august 1904 la Lucerna, în Elveția, și a fost fiica lui Harry Hays Morgan Sr., un diplomat american care fusese consul la Buenos Aires și la Bruxelles, și a Laurei Delphine Kilpatrick, o femeie de origine chiliană. Sora ei geamănă, Gloria, s-a căsătorit în adolescență cu Reginald Claypoole Vanderbilt, care făcea parte dintr-o familie celebră de industriași americani, și a devenit mama creatoarei de modă Gloria Vanderbilt.

Pentru o perioadă foarte scurtă de timp, Thelma a fost actriță și producătoare la Hollywood, și-a înființat, datorită averii familiei, propria companie de producție și a declarat foarte mândră: “Voi fi propria mea vedetă”. În 1923 a jucat în filmul Afrodita, produs de firma ei și filmat la Studiourile Vitagraph, apoi a mai avut câteva roluri minore și s-a plictisit de cariera artistică.

În februarie 1922, la doar 17 ani, s-a căsătorit cu James Vail Converse, un bărbat bogat care era cu zece ani mai în vârstă și mai fusese căsătorit, dar cuplul a divorțat după doar trei ani. A avut apoi o relație cu actorul american Richard Bennett, iar în 1926 s-a căsătorit cu Marmaduke Furness, Viconte de Furness și președinte al unei companii de transport maritim, dar nici această relație nu a fost fericită și nu a durat prea mult timp, cei doi separându-se în 1933.

Thelma Furness l-a întâlnit pentru prima dată pe Edward, Prințul de Wales, la un bal la Londonderry House în 1926 și apoi s-au văzut din nou la recepția organizată de Salonul Agricol Leicestershire în iunie 1929. Prințul a plăcut-o pe dezinvolta americancă și cei doi au început să se întâlnească în mod regulat, deși ea era căsătorită. Au mers împreună într-un safari în Africa la începutul anului 1930, apoi fosta actriță a devenit partenera moștenitorului tronului Marii Britanii și în următorii patru ani cei doi și-au petrecut aproape toate week-end-urile împreună, fie la moșia vicontesei din Leicestershire, fie în casa ei de la Londra.

În 1934, la una dintre petrecerile pe care Thelma le-a organizat la ferma de la țară, i-a prezentat prințului de Wales o prietenă apropiată, și ea americancă, pe Wallis Simpson.

La începutul anului 1935 a plecat să-și viziteze sora geamănă, pe Gloria, în America, iar în martie, când a revenit în Marea Britanie, a constatat că fusese înlocuită în inima lui Edward, iar noua lui favorită devenise Wallis Simpson.

Geloasă, a decis să îl umilească pe moștenitorul tronului britanic și a început o aventură cu prințul Aly Khan, cel care va deveni mai târziu soțul actriței Rita Hayworth, având grijă ca toate ziarele de scandal să fie informate de relația sa.

Vicontesa nu s-a mai căsătorit niciodată, dar a continuat să fie în centrul atenției la Londra, New York și Paris, participa la toate evenimentele mondene ale înaltei societăți și nu ezita să povestească despre fosta ei aventură cu prințul britanic.

Thelma Furness a murit pe 29 ianuarie 1970, la vârsta de 65 de ani, la New York. Nepoata ei, Gloria Vanderbilt, a povestit unor jurnaliști: “A murit în timp ce mergea la o consultație medicală. În geanta ei se afla un ursuleț de pluș pe care prințul de Wales i l-a dat cu ani în urmă și pe care l-a purtat peste tot pe unde a călătorit”.

DS TW

leave a comment